Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό για το βιασμό Ολλανδέζας

Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό για το βιασμό Ολλανδέζας

Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό για το βιασμό Ολλανδέζας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 593 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση 34χρονου Αλβανού που πριν από οχτώ χρόνια είχε κριθεί αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση της συνομήλικης του Ολλανδέζας τουρίστριας το 2003 στη Ρόδο, ασχολήθηκε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Ο 34χρονος Αλβανός κλήθηκε να βρεθεί εκ νέου στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, μετά από έφεση που άσκησε κατά της απαλλακτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.


Η δίκη έγινε χθες, ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και τελικά κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου 2006 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς αρκετές ήταν οι φορές που η νεαρή αλλοδαπή είχε ξεσπάσει σε λυγμούς, ενώ σε μία μάλιστα περίπτωση το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει την όλη διαδικασία. Η ίδια στην κατάθεση της ενώπιον του δικαστηρίου, είχε περιγράψει λεπτομερώς τα όσα είχαν συμβεί το βράδυ της 5ης Αυγούστου 2003 στον Αρχάγγελο, όπου σύμφωνα με την 26χρονη – τότε- Ολλανδή, ο συνομήλικος της αλλοδαπός ασκώντας σωματική βία ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της, τρεις φορές. Αρχικά στις τουαλέτες σχολείου της περιοχής και στη συνέχεια άλλες δύο φορές στο διαμέρισμά του όπου και την οδήγησε με την ίδια μέθοδο, επισημαίνοντας το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν είχε ξανά πριν ερωτικές σχέσεις!

Από την πλευρά του, ο αλλοδαπός στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι πράγματι είχε έρθει σε εξώγαμη συνουσία με την νεαρή τουρίστρια όμως όχι παρά τη θέληση της, όπως η ίδια ισχυρίζονταν.
«Καταπέλτης» ήταν στην αγόρευση του ο τότε εισαγγελέας της έδρας κ. Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει χαρακτηριστικά ότι «ο κατηγορούμενος βίασε με κτηνώδη τρόπο τη παθούσα», ενώ κατέρριψε ένα προς ένα τους ισχυρισμούς του Αλβανού, τονίζοντας ότι «η κατάθεση της αλλοδαπής ήταν τόσο λεπτομερής χωρίς αντιφάσεις και κενά, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για συγκροτημένο άτομο και προσωπικότητα, το οποίο φαίνεται ότι για πρώτη φορά είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή». Ο κ. Οικονόμου καταλήγοντας, είχε ζητήσει από το δικαστήριο τη καταδίκη του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο χωρίς ελαφρυντικά, πρόταση που όμως δεν υιοθετήθηκε τελικά από τους ενόρκους, οι οποίοι από ότι φάνηκε δεν πείστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία για την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος και τελικά κρίθηκε αθώος με τέσσερις ψήφους υπέρ (τόσοι ήταν οι ένορκοι) και τρεις κατά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η 26χρονη Ολλανδέζα είχε ξεσπάσει σε λυγμούς, μη μπορώντας να κατανοήσει το αποτέλεσμα τη δίκης.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είχε παρασταθεί ο κ. Μανώλης Βλάχος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο