Καμμένος και Κωνσταντοπούλου στη Ρόδο στον εορτασμό της Ενσωμάτωσης

Καμμένος και Κωνσταντοπούλου στη Ρόδο στον εορτασμό της Ενσωμάτωσης

Καμμένος και Κωνσταντοπούλου στη Ρόδο στον εορτασμό της Ενσωμάτωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 891 ΦΟΡΕΣ

Την προηγούμενη μέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Καστελλόριζο

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 του μήνα στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» ο κ. Καμμένος θα έρθει στην περιοχή μας μία μέρα νωρίτερα προκειμένου να επισκεφτεί το Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός θα συνοδεύεται από εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας ενώ στο Καστελλόριζο θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής τιμητικής πλακέτας από την 95 ΑΔΤΕ. Επίσης θα δοθεί στον κ. Καμμένο και η σημαία που κυμάτιζε στη Στρογγύλη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Κατά πάσα πιθανότητα στο Καστελλόριζο θα βρεθεί και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός απροόπτου στις εκδηλώσεις για την 7η Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας θα παραβρεθεί και η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη Ρόδο, σχεδιαζόταν αρχικά να έρθει για τις εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που έλκει την καταγωγή του από τη Λέρο, όμως αν και ήταν και δική του επιθυμία τελικά αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο υπουργός εθνικής άμυνας.

Όπως είναι γνωστό και ο κ. Καμμένος κατάγεται από τα Δωδεκάνησα, και μάλιστα από τη Νίσυρο, ενώ έχει στενούς οικογενειακούς δεσμούς και με τη Ρόδο.

Χορευτικά από την περιφέρεια
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το φετινό εορτασμό της 7ης Μαρτίου η περιφέρεια αποφάσισε να εμπλουτίσει τις εκδηλώσεις με τη διεξαγωγή τοπικών χορών από χορευτικά συγκροτήματα του νησιού μας.
Οι χοροί θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης μπροστά από το χώρο των επισήμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 7 Μαρτίου, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι. Σε απόφασή της η αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

«1. Απαγορεύουμε την στάθμευση παντός οχήματος για το χρονικό διάστημα από 08.00΄ έως 13.00΄ ώρα της 07-03-2015, επί της ενταύθα οδού 7ης Μαρτίου από την Πλατεία Σύμης έως την συμβολή της με την Γ. Παπανικολάου και στην ενταύθα Πλατεία Ελευθερίας .

2. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία παντός οχήματος για το χρονικό διάστημα από 10.00 – 13.00 ώρα της 07-03-2015 στις κατωτέρω οδούς :
- 7ης Μαρτίου από την Πλατεία Σύμης έως την συμβολή της με την Γ. Παπανικολάου
- Γ. Παπανικολάου από την Αμερικής έως την συμβολή της με την 7ης Μαρτίου
- Πλατεία Ελευθερίας
- Ιερού Λόχου από την Αμερικής έως την συμβολή της με την 7ης Μαρτίου
- Αλ. Παπάγου από την Γ. Αβέρωφ έως την συμβολή της με την 7ης Μαρτίου
- Εθελ. Δωδεκανησίων από την 25ης Μαρτίου έως την συμβολή της με την Ιερού Λόχου

3. Τα παραπάνω μέτρα είναι προσωρινά και ισχύουν για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, λόγω του εορτασμού της 67ης Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948. Μετά τη λήξη του χρονικού αυτού διαστήματος τα μέτρα καταργούνται και επανέρχεται το προ της εκδόσεως της παρούσας κυκλοφοριακό καθεστώς.

4. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 « Περί Κ.Ο.Κ. » όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3542/07.

5. Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Στην Κω ο Παππάς
Σημειώνεται ότι στο νησί της Κω, θα παραβρεθεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 67ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης, θα παρακολουθήσει την παρέλαση μαζί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο