Η έκθεση του Βερολίνου θα δείξει πως θα πάει η σεζόν

Η έκθεση του Βερολίνου θα δείξει πως θα πάει η σεζόν

Η έκθεση του Βερολίνου θα δείξει πως θα πάει η σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 485 ΦΟΡΕΣ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η διεθνής έκθεση τουρισμού ΙΤΒ μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, του είδους της στην οποία δίνουν το παρών όλοι οι μεγάλοι προορισμοί του κόσμου.

Η Ρόδος συμμετέχει στην έκθεση του Βερολίνου όπως είναι γνωστό με δικό της περίπτερο μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ ενώ και η περιφέρεια έχει παρουσία επίσης με δικό της περίπτερο.

Η διοργάνωση του Βερολίνου ειδικά φέτος θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της εικόνας σε ότι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο στο νησί μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 του μήνα. Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνει η περιοχή μας στην έκθεση αλλά και στη Γερμανική αγορά είναι το γεγονός ότι θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων του νησιού.

Για παράδειγμα στο Βερολίνο θα βρεθούν αντιπροσωπείες από την περιφέρεια και το δήμο Ρόδου με επικεφαλής το Γιώργο Χατζημάρκο και το Φώτη Χατζηδιάκο αντίστοιχα. Επίσης δίνουν το παρών ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος και άλλα μέλη του δ.σ. κ.α.

Φυσικά θα παραβρεθεί και πολυπληθής αντιπροσωπεία με ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες και διευθυντές ξενοδοχείων από τη Ρόδο όπως άλλωστε κάθε χρόνο.

Ειδικότερα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει μεγάλη έμφαση στην προβολή στη γερμανική αγορά και ενισχύει την παρουσία των 49 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ITB BERLIN) με αυτόνομη συμμετοχή σε ένα περίπτερο 100 τ.μ. εξοπλισμένο με προηγμένα μέσα τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της ΙΤΒ έχουν προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ μία σειρά από ειδικές δράσεις με στόχο να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα προβολής ώστε μέσα από μία πολύπλευρη παρουσία να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα προβάλλονται στο virtual market της ITB.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση στο Βερολίνο, είναι αρκετά σημαντική για τη δημιουργία εικόνας σε ότι αφορά τη Γερμανική αγορά φέτος, καθώς θα αποτυπωθούν οι τάσεις των Γερμανών τουριστών και θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η φετινή σαιζόν.

Θα υπάρξουν οριστικά μηνύματα και από άλλες αγορές καθώς η έκθεση είναι διεθνούς επιπέδου και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ξένων εκθετών και συνεργατών.

Με δεδομένο ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Ελλάδα, δεχόμενη πιέσεις για τη χρηματοδότησή της, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και κυρίως αγωνία για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν και αν αυτές επηρεάσουν το τουριστικό ρεύμα.

Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από τη Ρωσική αγορά, καθώς η οικονομική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις, στο εσωτερικό της χώρας που έχουν αντίκτυπο και στα ταξίδια διακοπών για τους Ρώσους πολίτες.

Το βέβαιο είναι ότι φέτος η πτώση από τη Ρωσία θα είναι πολύ μεγάλη, και σύμφωνα με εκτιμήσεις ίσως να πλησιάσει και το 60%. Πως ακριβώς θα έχει φέτος η κατάσταση θα φανεί στην έκθεση.

Η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ως εξής:
- έτος 2000: 341.836 τουρίστες
- έτος 2001: 299.867 τουρίστες
- έτος 2002: 262.110 τουρίστες
- έτος 2003: 260.950 τουρίστες
- έτος 2004: 244.852 τουρίστες
- έτος 2005: 247.793 τουρίστες
- έτος 2006: 246.161 τουρίστες
- έτος 2007: 252.815 τουρίστες
- έτος 2008: 224.321 τουρίστες
- έτος 2009: 213.915 τουρίστες
- έτος 2010: 217.760 τουρίστες
- έτος 2011: 248.317 τουρίστες
- έτος 2012: 197.114 τουρίστες
- έτος 2013: 216.373 τουρίστες
- έτος 2014: 276.515 τουρίστες


Σημειώνεται ότι η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών και συγκρίνεται μόνο με την κίνηση των ετών 2000 και 2001.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό