Χρυσή τιμή για τον Ροδίτη «Πατριάρχη» του βόλεϊ, Θανάση Παπαγεωργίου

Χρυσή τιμή για τον Ροδίτη «Πατριάρχη» του βόλεϊ, Θανάση Παπαγεωργίου

Χρυσή τιμή για τον Ροδίτη «Πατριάρχη» του βόλεϊ, Θανάση Παπαγεωργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 622 ΦΟΡΕΣ

Τιμήθηκε παρουσία 10.500 θεατών από τον Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας DVVV Βάλτερ Μάρτιν στους τελικούς του Χάλε

Τριπλά περήφανο ήταν στους προχθεσινούς τελικούς του Χάλε το ελληνικό βόλεϊ. Μαζί με το δίδυμο των Κυπελλούχων της Allianz MTV Stuttgart, Αθηνάς Παπαφωτίου και Γιάννη Αθανασόπουλου οι διοργανωτές τίμησαν και το σπουδαίο συμπατριώτη μας, καθηγητή του αθλητικού ινστιτούτου της Κολωνίας Θανάση Παπαγεωργίου, που σε δηλώσεις του στο Volleyplanet εξέφρασε το θαυμασμό του για τα Ελληνόπουλα της Στουτγκάρδης.

Ο μέχρι πρότινος καθηγητής του αθλητικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, που για πολλούς θεωρείται «πατριάρχης» του παγκόσμιου volley, στο περιθώριο του τελικού Κυπέλλου των ανδρών, τιμήθηκε παρουσία 10.500 θεατών από τον Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (DVVV), Βάλτερ Μάρτιν, με τη χρυσή καρφίτσα της DVV.

«Ένιωσα πολύ όμορφα για αυτή την τιμή, γιατί σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης είναι πολύ φίλοι μου. Από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μέχρι και τον τελευταίο προπονητή, γιατί εγώ τους είχα μορφώσει κατά κάποιο τρόπο εδώ και 28 χρόνια, όντας εκπαιδευτής του βόλεϊ της Γερμανικής Ομοσπονδίας από το 1986 έως το 2013.



Και έτσι με γνωρίζουν οι περισσότεροι πολύ καλά και θα έλεγα ότι ένιωσα σχεδόν το ίδιο συναίσθημα, όταν παρουσία πάλι 10.000 θεατών στο πλαίσιο του αγώνα World Grand Prix, Τουρκία-Γερμανία με τίμησε πέρυσι στην Άγκυρα της Τουρκίας η τουρκική Ομοσπονδία» τόνισε ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Βατενός στην καταγωγή και λάτρης της ιστορίας του νησιού μας ινστρούχτορας της παγκόσμιας ομοσπονδίας βόλεϊ, που ζει οικογενειακώς στην Γερμανία από το 1961.

Ο 72χρονος «Papa», όπως είναι γνωστή αυτή η σπουδαία προσωπικότητα για την τεράστια συνεισφορά του στην ανάπτυξή του παγκόσμιου βόλεϊ, που πρόσφατα τιμήθηκε στη γενέτειρά του από το Διαγόρα Ρόδου, πέρα από το σπουδαίο έργο που έχει να επιδείξει ως συγγραφέας, πανεπιστημιακός λέκτορας και εκπαιδευτής προπονητών, έχει στο παλμαρέ του από το 1983 μέχρι σήμερα, ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ ΑΜΕΑ της Γερμανίας 4 χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Σε συλλογικό επίπεδο στέφθηκε δυο φορές πρωταθλητής Γερμανίας με τη Βόννη και τη Μπάγερν Λεβερκούζεν. Για αυτό και η ιστορική αυτή κατάκτηση του Κυπέλλου από τα δύο «δικά μας παιδιά» προκάλεσαν τα άκρως εγκωμιαστικά του σχόλια.

«Συνάντησα τα δύο παιδιά πριν από τον τελικό και χάρηκα πάρα πολύ… Τους ευχήθηκα να γίνουν οι πρώτοι συμπατριώτες μας που θα κατακτήσουν το Κύπελλο, ο μεν Γιάννης ως β’ προπονητής και η Αθηνά ως αθλήτρια της Στουτγκάρδης. Για τον Αθανασόπουλο μάλιστα πάρα πολλοί μου είπαν τα καλύτερα λόγια και του το’ πα και του ίδιου. Τον συμβουλεύω λοιπόν να προσπαθήσει να μάθει καλύτερα γερμανικά, γιατί κάθε νέα γλώσσα είναι και μία νέα κουλτούρα, αφού εκτιμώ πως από την πείρα που έχει και από τα σχόλια που άκουσα για εκείνον ότι μπορεί να αναλάβει καλές ομάδες στη Γερμανία» υπογράμμισε στο Volleyplanet ο κ. Παπαγεωργίου.



Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Αναφορικά με την Παπαφωτίου ο “δάσκαλος” εξήγησε εμμέσως πλην σαφώς το λόγο που δεν αγωνίστηκε από την αρχή στον τελικό ως βασική: «Δεν είχα ξαναδεί την Αθηνά, αλλά ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Μίνστερ που καθόταν δίπλα μου, μου’ πε πως στην αρχή του πρωταθλήματος, ήταν η πρώτη πασαδόρος της ομάδας και τώρα τελευταία την έχει ως δεύτερη. Το θέμα όμως ποιο ήταν στον τελικό; Ό,τι η Χίντρικσεν ήταν η μοναδική Γερμανίδα αθλήτρια και από τις δύο φιναλίστ…».

Πηγή: volleyplanet.gr

Διαβάστε ακόμη

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!