Πήγε να μετακινήσει τα ναρκωτικά σε άλλη “καβάντζα”

 Πήγε να μετακινήσει τα  ναρκωτικά σε άλλη “καβάντζα”

Πήγε να μετακινήσει τα ναρκωτικά σε άλλη “καβάντζα”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 845 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 52χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε «καβάτζα» 316 γραμ. ηρωίνης, που είχε κρύψει Αλβανός στην περιοχή του Μόντε Σμιθ.

Η σύλληψη του 52χρονου έγινε την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος επεσήμανε στην κ. ανακρίτρια ότι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την υγεία του είναι χρήστης εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Ο λόγος αυτός ήταν και που τον έκανε να δεχτεί να μετακινήσει κατ’ εντολή του 36χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής τα ναρκωτικά προκειμένου να τα κρύψει σε άλλο σημείο όπως του είχε ζητήσει. Για την «εξυπηρέτηση» αυτή ο 36χρονος θα ελάμβανε ποσότητα 20 γραμμαρίων ηρωίνης για δική του αποκλειστικά χρήση.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 52χρονου και τον έστειλαν στην φυλακή.
Για τον 52χρονο όλα ξεκίνησαν στις 17 Φεβρουαρίου 2015 το μεσημέρι με τον εντοπισμό από τους αστυνομικούς της Δίωξης του 36χρονου Αλβανού ο οποίος φέρεται ότι επιχειρούσε να πουλήσει στην περιοχή του Μόντε Σμιθ ποσότητα ηρωίνης σε 35χρονο κάτοικο Ρόδου με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών ο Αλβανός επιχείρησε να πουλήσει στον ημεδαπό ποσότητα ηρωίνης 30 γραμμαρίων την οποία είχε αποκρύψει σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Μόντε Σμίθ. Στη κατοχή των δραστών και σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 49.2 γραμμάρια ηρωίνης, 67 ναρκωτικά χάπια, 1 σουγιάς, 4 κινητά τηλέφωνα, ένα ι.χ.ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.
Μάλιστα μετά την απολογία του ο 36χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Όμως η υπόθεση φαίνεται ότι δεν σταμάτησε εκεί.
Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την περιοχή και στις 27 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί είδαν τον 52χρονο να προσέρχεται στο Μόντε Σμίθ να μεταφέρει από «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο Αλβανός συσκευασία με ναρκωτικά και να την κρύβει σε άλλο κοντινό σημείο.

Όπως διαπιστώθηκε η συσκευασία περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 316 γραμμαρίων, την οποία – σύμφωνα με την αστυνομία- σκόπευε να διαθέσει ο 52χρονος σε τοξικομανείς του νησιού, για λογαριασμό του έγκλειστου Αλβανού, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ακολούθως, συνελήφθη ο 52χρονος δράστης και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, δυο κινητά τηλέφωνα και δυο τμήματα ναρκωτικών χαπιών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου