Γεγονός η Ομοσπονδία Πολιτιστικών συλλόγων

Γεγονός η Ομοσπονδία Πολιτιστικών συλλόγων

Γεγονός η Ομοσπονδία Πολιτιστικών συλλόγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Με 28 σωματεία να συμμετέχουν στην προσπάθεια της δημιουργίας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, κατατίθεται αύριο στο Πρωτοδικείο της Ρόδου το καταστατικό για την ίδρυση του συγκεκριμένου φορέα.

Την περασμένη Δευτέρα 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η τελική συνεδρίαση των συλλόγων που συμμετείχαν στην προσπάθεια, οι οποίοι υπέγραψαν το καταστατικό και προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνταν.

Πλέον η διαδικασία έγκρισής της Ομοσπονδίας από τις δικαστικές αρχές, απαιτεί μόλις δέκα έως δεκαπέντε ημέρες και κατά συνέπεια σύντομα θα προκηρυχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Ο προσωρινός πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, μιλώντας στην «Ροδιακή», τόνισε:
«Ολοκληρώνεται η προσπάθεια ετών, για την ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ρόδου, στα πρότυπα των όμοιων Ενώσεων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν 28 σύλλογοι, σε ένα σύνολο 35-36 που υπάρχουν στο νησί μας.

Είναι μια προσπάθεια που πέρα από την ενδυνάμωση των συλλόγων και την ενίσχυσή τους θα βοηθήσει και την τοπική κοινωνία στην προώθηση του Πολιτισμού με καλύτερο τρόπο».

Παράλληλα εξήγησε και οι υπόλοιποι σύλλογοι που πιθανόν να ενδιαφέρονται, πως μπορούν να συμμετέχουν: «Την Παρασκευή θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το καταστατικό και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και επισήμως οι εκλογές.

Πέρα από τους 28 συλλόγους που θεωρούνται ιδρυτικά μέλη, θα μπορούν και μετά την κατάθεση του καταστατικού και οι εναπομείναντες σύλλογοι να ενταχθούν στην Ομοσπονδία αν το επιθυμούν».

Σύμφωνα με τον κ. Εγγλέζο, ένας από τους σκοπούς της υπό ίδρυση Ομοσπονδίας, είναι: ο συντονισμός των δράσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού και η έκδοση του πολιτιστικού καλενταριού, ώστε ο κάθε επισκέπτης και ντόπιος να γνωρίζει πού και πότε υπάρχουν εκδηλώσεις πάνω στο νησί και χωρίς πλέον να συμπίπτουν οι κορυφαίες εκδηλώσεις των συλλόγων.

Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια τόσο του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας, όσο και του αρμόδιου τμήματος Πολιτισμού του δήμου Ρόδου, τους οποίος θεωρούμε συνεργάτες μας».

Διαβάστε ακόμη

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο