Oι Γερμανοί επιστρέφουν!

Oι Γερμανοί επιστρέφουν!

Oι Γερμανοί επιστρέφουν!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 692 ΦΟΡΕΣ

Ένα μέρος των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα πρέπει να είναι παλιοί αριστεροί, που έρχονται από νοσταλγία αλλά και επειδή θέλουν να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στη δοκιμαζόμενη από την κρίση χώρα μας.

Την εκτίμηση αυτή κάνει η εταιρεία έρευνας αγοράς GfK με έδρα τη Νυρεμβέργη. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για την πολιτική πεποίθησή των τουριστών, η GfK διαπίστωσε μια αύξηση του αριθμού των γερμανών τουριστών Ελλάδα οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών. Πιο πειστική, ωστόσο, αιτία για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία προς την Ελλάδα φαίνεται να είναι η εξήγηση που δίνει ο πρόεδρος του DRV, Νόρμπερτ Φίμπιχ, στη Deutsche Welle:

«Σε τελική ανάλυση ο λόγος που η Ελλάδα επέστρεψε είναι ότι έχει πολλούς φίλους. Για αυτούς η Ελλάδα είναι αναντικατάστατη. Θέλουν να πάνε εκεί, στα μικρά τους νησιά, στους έλληνες τους που τους αγαπούν και οι οποίοι συνήθως τους συμπεριφέρονται φιλικά. Αν εξαιρέσουμε τις εχθρικές φωνές στα μίντια πριν από καιρό, οι Έλληνες είναι φιλογερμανοί. Αυτό αρέσει στους Γερμανούς όπως επίσης και το να κάθονται στο ταβερνάκι τους. Και επειδή αυτό είναι κάτι το μοναδικό για όσους αγαπούν την Ελλάδα, επιστρέφουν ξανά».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Gfk, που έγιναν γνωστά στην ΙΤΒ, οι κρατήσεις για Ελλάδα στη Γερμανία για τη θερινή περίοδο εμφανίζουν αύξηση 12,8%, όταν ο μέσος όρος στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού είναι περίπου 3%...

Πηγή: Tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια

Άμεση επισκευή χρειάζεται και ο Αστυνομικός Σταθμός της Σύμης

Μ. Ιατρίδη: Στις Ευρωεκλογές πρέπει να δώσουμε μήνυμα σταθερότητας

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!