Εκρήξεις - μυστήριο στην ανατολική Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Εκρήξεις - μυστήριο στην ανατολική Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Εκρήξεις - μυστήριο στην ανατολική Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7898 ΦΟΡΕΣ

Άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 6 και μισή το απόγευμα στα χωριά της ανατολικής πλευράς της Ρόδου, εξαιτίας δύο διαδοχικών ισχυρών εκρήξεων που ακούστηκαν και οι οποίες ενδεχομένως οφείλονται στο "σπάσιμο" του φράγματος του ήχου, από διερχόμενα πολεμικά αεροσκάφη.

Οι αρμόδιες αρχές, κινητοποιήθηκαν αμέσως καθώς αρχικά νόμιζαν (επειδή εντοπίστηκε μικρή εστία φωτιάς) στην περιοχή της Λάρδου, ότι επρόκειτο για επίγεια έκρηξη.

Στο σημείο έχουν κλήθηκαν αμέσως, πυροσβεστική, αστυνομίας και πυροτεχνουργοί προκειμένου να πραγματοποιήσουν σχετική έρευνα.

Τελικά οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά που απλά εκδηλώθηκαν την ίδια στιγμή.

Η έκρηξη ακούστηκε επίσης, στα χωριά Σιάννα, Ίστριος και Γεννάδι με την ίδια ένταση, γεγονός που αναφέρθηκε από τους κατοίκους στις αρμόδιες αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Δωδεκάνησα, ενόψει της αυριανής επετείου της απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου και της ενσωμάτωσής της στην Ελλάδα, βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Καμένος.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από νωρίς το πρωί υπάρχει κινητικότητα τουρκικών αεροσκαφών και υπερπτήσεις πάνω και κοντά στα νησιά μας, γεγονός στο οποίο να οφείλεται και ο εκκωφαντικός θόρυβος από το σπάσιμο του φράγματος του ήχου.

Τέλος, μιλώντας στη Ροδιακή ο δήμαρχος της Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός, επιβεβαίωσε ότι έγιναν αισθητές δύο εκρήξεις και στο δικό τους νησί, γεγονός που ενισχύει το σενάριο οτι μαχητικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου.











Δείτε φωτογραφίες και από την κατάσβεση της φωτιάς (φώτο Στέργος Καραμαρίτης):











Διαβάστε ακόμη

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου