H κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

H κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

H κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 841 ΦΟΡΕΣ

Δυόμιση χρόνια έχουν περάσει από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και πλέον τα «οφέλη» αλλά και οι «συνέπειες» είναι φανερές.

Αναγνώστης της «Ροδιακής», εκφράζει την άποψή του επί του θέματος αυτού και σε επιστολή του προς την εφημερίδα αναφέρει τα εξής:

«Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (στις 23 Σεπτεμβρίου 2013) στέρησε από τους Δήμους της χώρας και, κατά συνέπεια, από το Δήμο Ρόδου, ένα βασικό και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Ήταν τεράστιες οι επιπτώσεις όχι μόνο στην βιωσιμότητα των πόλεων και στη καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στα οικονομικά των Δήμων.

Καθημερινά «καταστρέφονται» και υποβαθμίζονται υποδομές των πόλεων λόγω της ανύπαρκτης ή στοιχειώδους αστυνόμευσης τους. Δυστυχώς, η μεταφορά μέρους του προσωπικού της (μόλις 46 από τους 106 που διέθετε ο Δήμος Ρόδου, 1500 από τους 3500 πανελλαδικά) στην Ελληνική Αστυνομία δεν έχει αποδώσει τα προσδοκούμενα, καθώς ακόμη δεν τους έχουν δοθεί καθήκοντα ανάλογα με εκείνα που είχαν, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την εκπαίδευση-επιμόρφωσή τους, ενώ απασχολούνται με αντικείμενα «άσχετα» και «ξένα» (σκοποί κρατητηρίων, επάνδρωση αιθουσών Δικαστηρίων,

επιδόσεις δικογράφων κτλ.) των αρμοδιοτήτων εκείνων που αποσκοπούν στην ευταξία και ευκοσμία των πόλεων. Χωρίς τη Δημοτική Αστυνομία αποδείχτηκε και είναι εξαιρετικά δύσκολη η λειτουργία της πόλης, αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων ,καθώς παρουσιάζονται δυσεπίλυτες καταστάσεις, όπως άναρχη αντικοινωνική στάθμευση ,παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ανεξέλεγκτη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, αλλά και έξαρση του παράνομου υπαίθριου και στάσιμου εμπορίου.

Σε όλα τα παραπάνω η Ελληνική Αστυνομία δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με την ίδια αποτελεσματικότητα, όντας ανενεργή τα τελευταία έτη από τέτοιου είδους αρμοδιότητες (ειδικά στο νησί της Ρόδου) και λόγω έλλειψης προσωπικού. Επιπλέον λόγω της μη ύπαρξης της Δημοτικής Αστυνομίας και των ελάχιστων ελέγχων που πραγματοποιούνται καταγράφεται σοβαρή απώλεια εσόδων, από την ελεγχόμενη και παράνομη στάθμευση καθώς και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Μήπως τελικά είναι αδήριτη και άμεση ανάγκη για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η επίλυση ζητημάτων που παραλύουν τη λειτουργία της πόλης και των υπολοίπων περιοχών του Δήμου μας;»

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"