ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 72 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 20 Μαρτίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1170

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εις το χωριόν Καλυθιές, τας τελευταίας ημέρας έρχεται να εκπληρωθή ένας διακαής πόθος των νέων του χωρίου αυτού. Μία ομάς ενθέρμων φιλάθλων, οι οποίοι πιστεύουν εις τα αθλητικά ιδεώδη ήλθε να βοηθήση τους νέους αυτούς δια την δημιουργίαν ενός μεγάλου αθλητικού συλλόγου με κύριον σκοπόν την αθλητικήν και ηθικήν άμιλλαν. Της ωραίας πρωτοβουλίας πρωτοπόρου είναι οι κ.κ. Κυριαζής Υψηλάντης, Β. Σταυρούλας, Ε. Μανώλακας Π., Κιόττος Κ., Σωτρίλλης Σ.

Κατά την πρώτην προσωρινήν συνέλευσιν όλων των μελών του συλλόγου, συνεζητήθησαν θέματα αφορώντα την καλυτέραν διοργάνωσιν της ομολογουμένως ωραίας προσπάθειας. Ο σύλλογος κατά γενικήν απόφασιν θα περιλαμβάνη το ποδοσφαιρικόν τμήμα το οποίον θα απαρτίζουν δύο πλήρεις ομάδες και ισάριθμοι αναπληρωματικοί παίκται.


Ο σύλλογος αυτός δεν είναι νεότευκτος, καθ’ ότι έχει μακράν ιστορίαν και σωρείαν δαφνοστεφών νικών.
Κατά το έτος 1949 κατώρθωσε να αναδειχθή νικήτρια της ΑΕΠ. Η ρεβάνς εδώ στο Εθνικό Στάδιον με νικήτρια την ΑΕΠ δια τερμάτων 4-0.

Τον επόμενον χρόνον ο Γ.Σ. Διαγόρας συνηντήθη με τον Άρην Αρχαγγέλου και τον ενίκησε με 3-0. Εις το χωρίον Αρχάγγελος δόθη η ρεβάνς εις το οποιόν ενίκησε ο Αρης με 1-0. Συνηντήθη με το χωρίον Αφάντου το οποίον ενίκησε. Το 1950 συνηντήθη με τον Κλεάνθη. Ο αγών ήτο αμφίρροπος. Το Αον ημίχρονον έληξε με 1-0 υπέρ του Απόλλωνος. Το Βον ημίχρονον ο Κλεάνθης ανέλαβε την πρωτοβουλίαν δια να κερδίση με 5-4. Ο Απόλλων έδωσε άλλους τρεις αγώνες με τον Διγενή και ανεδείχθη νικητής.

Η δημιουργία του έγινε προ 10ετίας ακριβείς πυρήνες δε της τότε διοργανώτριας ήταν κατά κύριον λόγον τα σημερινά μέλη και δια της προσθήκης μερικών ευσυνειδήτων και αξιοπρεπών μελών οι οποίοι θα καταστήσουν ένα εξαίρετον και αθλητικώτατον σύλλογον με τον σκοπόν να περιλάβη στους κόλπους του όλους τους νέους δια την ιεράν αυτήν ιδέαν του αθλητισμού.

Αυτήν την φοράν οι συνεχισταί της ιστορίας του συλλόγου έχουν υπ’ όψιν τους να πραγματοποιήσουν ένα σωματείον πρότυπον ήθους, καλής διοργανώσεως και πάντα εις τα πλαίσια του καλώς αγωνίζεσθαι. Δεν αρκεί όμως το ενδιαφέρον των δημιουργών του συλλόγου αλλά είναι πρέπουσα και επιβεβλημένη η υλική και ηθική βοήθεια των φιλάθλων όλων της περιφερείας, λόγω του ότι επιτελείται ιερός σκοπός. Πιστεύομεν δε η προσπάθεια αυτή να μην αφήση να περάση ασυγκίνητη από το διοικητικόν συμβούλιον της περιφερείας και από τον Δήμον Ρόδου.

Και πιστεύομεν ακραδάντως ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έλθη εις αίσιον πέρας διότι οι υποστηρικταί της είναι ευσυνείδητοι επαγγελματίαι, βιοτέχναι οι οποίοι θα ήτο μεγάλη των χαρά όταν θα έβλεπαν το παιδί των στο στίβον της αθλητικής αμύλλης, και όχι των παιγνίων του καφενείου ή αλλού όπου σήμερα τρέπει προς το κακόν ο νέος.

AI ΧΘΕΣΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο.Δ.Α.Π.Δ.Δ. ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑ 10.000 ΔΡΧ.
Χθες συνήλθεν εις συνεδρίαν το Διοικητικόν Συμβούλιον του Οργανισμού ΔΑΠΔ, το οποίον μεταξύ άλλων απεφάσισεν και τα κάτωθι; α) Ενέκρινε τα αποτελέσματα των διεξαχθεισών δημοπρασιών κατά την 16ην και 17ην Μαρτίου β) Την σύστασιν επιτροπής εκ των κ.κδ. Αγιακάτσικα, Γρηγοριάδη και Παπαπολυχρονίου δια την μελέτην και καθορισμόν των απαιτουμένων ειδών εξοπλισμού του ξενώνος Βενετοκλείου Γυμνασίου, δια το οποίον κατασκευάζονται ήδη 100 κλίναι εις το ξηλουργείον “Σάιφε”, γ) Λόγω του ότι αι εορταί της Πεντηκονταετηρίδος του “ΔΙΑΓΟΡΑ” είναι τουριστικής μορφής απεφασίσθη η ενίσχυσις αυτού δια 10.000 δρχ. β) Απεφασίσθη η παραχώρησις ακινήτου του Οργανισμού εις Λέρον, δια να χρησιμοποιηθή υπό των προσκόπων ως Λέσχης και ε) Υπεγράφη συμβόλαιον μσιθώσεως του μαρμαρογλυφείου Ρόδου μεταξύ του Οργανισμού και του πλειοδότου κ. Παπαπέτρου.
Ήδη ήρχισαν αι εργασία επαναφοράς εις λειτουργίαν του μαρμαρογλυφείου.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΩΝ
Δι’ αποφάσεως του κ. Γενικού αφίεται ελευθέρα η καλλιέργεια καπνών κατά το έτος 1955 καθ’ άπασαν την Δωδεκάνησον εις ποικιλίας και καλλιεργητέαν έκτασιν ουχί μικροτέραν του ενός εν συνόλων στρέμματος.
Σχετικαί περί του τρόπου καλλιεργείας και δηλώσεως του φυτευθέντος καπνού οδηγίαι παρεσχεθήσονται εις τους κ. Δημάρχου και Προέδρους Κοινοτήτων.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B