ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 37 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 22 Μαρτίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1171

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΥΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΙΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΘΗΝΑΙ 21 (του ανταποκριτού μας) - Ο υπουργός της Προεδρείας της Κυβερνήσεως κ. Ράλλης θα καταθέση αύριον εις την Βουλήν το Νομοσχέδιον περί συμβάσεως εκμισθώσεως των Ξενοδοχείων Ρόδου εις την Εθνικήν Τράπεζαν Ελλάδος & Αθηνών. Η διάρκεια της συμβάσεως θα είναι εικοσαετής, η δε Τράπεζα υποχρεούται να διαθέση πέντε εκατομμύρια δραχμών δια την βελτίωσιν και τον εξοπλισμόν των Ξενοδοχείων.

Επίσης επιβεβαιούται η πληροφορία κατά την οποίαν τα ποσοστά επί των εισπράξεων ύπνου αναβιβάζονται κατα;με τα πρώτα 5 έτη από 15 εις 20%, τα δε επόμενα από 10 εις 25%. Τα ποσοστά ταύτα θα καταβάλλωνται εις τον Οργανισμόν ΑΠΔΔ δι’ εκτέλεσιν κοινωφελών έργων.

Επίσης εγνώσθη ότι εκ του σχεδίου συμβάσεως διεγράφη η διάταξις δια της οποίας επετρέπετο εις την Εθνικήν να αποσυρθή μετά πενταετίαν.

- Προβλέπεται δια της συμβάσεως, η εγκατάστασις Καζίνου εις Ρόδον εφόσον δε θα ληφθή επ’ αυτού οριστική απόφασις θα συναφθή νέα ειδική σύμβασις μεταξύ του Δημοσίου και της Τραπέζης.

- Ο υπουργός της Προεδρείας της Κυβερνήσεως κ. Ράλλης εδέχθη επί του θέματος τούτου εις συνεργασίαν σήμερον τον δήμαρχον Ρόδου κ. Μ. Πετρίδην. Ο κ. Πετρίδης έμεινεν σύμφωνος με την κυβερνητικήν άποψιν την αναφερομένην εις την εκμετάλλευσιν των Ξενοδοχείων της Ρόδου.

Το σχετικόν Νομοσχέδιον ευθύς μετά την κατάθεσίν του εις την Βουλήν, θα παραπεμφθή αμέσως εις την αρμοδίαν κοινοβουλευτικήν Επιτροπήν.

Εις την Βουλήν ο υπουργός κ. Ράλλης απήντησεν εις τους βουλευτάς κ.κ. Γεωργαντά, Κωτιάδη και Ζίγδη, δεν διεξάγονται δρομολόγησις πλοίου από Αιγύπτου εις Ρόδον.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εις το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου προχθές συνεχίσθησαν οι αγώνες πρωταθλήματος Δωδεκανήσου Α’ κατηγορίας. παρ’ όλον ότι ως πρωταθλητής ανεκηρύχθη ήδη ο Διαγόρας, ο αγών δια τας θέσεις και κυρίως της αποφυγής της διαβαθμίσεως υπήρξε και σήμερον σκληρός. Οι φίλαθλοι κατέκλυσαν το Στάδιον και ενεθάρρυναν συνεχώς τας ομάδας της προτιμήσεώς των.

Τα αποτελέσματα έχουσιν ως ακολούθως: Ιάλυσος - Ατρόμητος 2-2.
Εις τον πρώτον αγώνα και στο α’ ημίχρονο και αι δύο ομάδες και τεχνικά και ορμητικά έπαιξαν. Τυχερώτερος ο Ιάλυσος δια του Σάββα Σκούλουκα επέτυχε στο 23 και 41 δύο τέρματα έναντι ενός του Λοΐζου με σπανίαν περίπτωσιν επιτεύξεως τέρματος. Το β’ ημίχρονον άρχισε ζωηρά από τον Ατρόμητον ισοφάρισε στο 47 με τον Κιλτένην και έκτοτε η υπεροχή εμοιράσθηκε ως και τα τέρματα από 2 σε κάθε ομάδα. Καλλίτεροι και των 22 οι Λοΐζος, Κιλντένης και Μαλαματής. Η διαιτησία Βεργωτή και πάλιν εξαιρέτως.
ΔΩΡΙΕΥΣ - Α.Ο.Ν. 3-3

Στον δεύτερον αγώνα ο οποίος κατά την γνώμην πολλών υπήρξεν ο καλύτεορς της χρονιάς, ο Δωριεύς άρχισε πάλιν καλά. Εκλεισε τον Πεισίροδον 25 λεπτά στο καρρέ του, έχασε 5 καλές ευκαιρίες και στο 26 δέχθηκε πρώτος τέρμα από τον Παπαδόπουλον που έξυπνα έκλεψε την μπάλλα και σημείωσε το α’ τέρμα που έπρεπε να αποκρούση ο τερματοφύλαξ Μητσόπουλος. Ισοφάρισε ο Μελίνης στο 38’ και ξαναπροηγήθηκε ο ΑΟΝ με ωραίο γκολ βολλέ στην αριστερή γωνιά από τον Πατσαρίνο. Ωραίο ημίχρονον με 2-3 υπέρ του Πεισιρόδου.

Εις το δεύτερον και στο 61’ ισοφαρίζε ο Δωριεύς δια του Χατζημανώλη. Αμέσως μετά με πέναλτυ στο 65’ προηγείται ο ΑΟΝ δια του Παπαδοπούλου δια να ισοφαρίση ο Δωριεύς με πένταλτυ στο 85’. Ετσι ο σημερινός δυναμικός αγών έφερε τους δύο αντιπάλους ισοπάλους, παρ’ όλο ότι άξιζε η νίκη στον Δωριέα, κατά την ομολογίαν όλων.

Ο Δωριεύς επαρουσιάσθη με νέα σύνθεσι, έπαιξε τεχνικά και δυναμικά και ηναγκάσθη εις την ισοπαλία από την ατυχία η οποία τον κατέτρεχε σε όλους τους εφετεινούς του αγώνες.
Πάντως με την προχθεσινή επιβλητική του εμφάνισι απέδειξεν ότι εξακολουθεί να παραμένη ένα από τα ισχυρότερα ποδοσφαιρικά συγκροτήματα της πόλεώς μας.
Η διαιτησία του κ. Καραγιαννίδη πολύ καλή και το ότι δια πρώτη φορά διαιτητής στο Στάδιό μας δίδει 3 πέναλτυ είναι απόδειξι εξαιρέτου διαιτητού.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B