Θα γίνουν παρεμβάσεις σε κεντρικές παραλίες της Ρόδου

Θα γίνουν παρεμβάσεις σε κεντρικές παραλίες της Ρόδου

Θα γίνουν παρεμβάσεις σε κεντρικές παραλίες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1057 ΦΟΡΕΣ

Ριζικό “λίφτινγκ” στις πλέον κοσμικές παραλίες της πόλης

Η εισήγηση για ένα ριζικό “λίφτινγκ” που θα πρέπει να γίνει στις πλέον κοσμικές παραλίες της πόλης της Ρόδου, εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, προχθές το απόγευμα, ενώ αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τους μικροπωλητές, θέμα, πάντως, που αναμένεται να έρθει εκ νέου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Καταρχήν, το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν…το άκρως επίκαιρο, ενόψει της νέας σεζόν, του καθορισμού των θέσεων και των δραστηριοτήτων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για μικροπωλητές, παραγωγούς και καλλιτέχνες. Ωστόσο, επειδή δεν είχαν έρθει οι εισηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, της Πολεοδομίας, της Υπηρεσίας Δόμησης κτλ., δεν μπορούσε να ληφθεί απόφαση, κάτι το οποίο αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από τη δημοτική κοινότητα θεωρούν, πάντως, ότι ήδη υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα αυτό μια και η σεζόν ξεκινάει επισήμως σε λίγες ημέρες. Σημειώνεται ότι η δ.κ. χωροθετεί και, επίσης, καθορίζει το αντικείμενο που πωλούν οι δραστηριοποιούμενοι, οι οποίοι καταθέτουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Εμπορίου.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πλήρης μελέτη για να τοποθετηθούν νέα, ομοιόμορφα και καλαίσθητα, κιόσκια για τους μικροπωλητές στην Πύλη Ντ’ Αμπουάζ και το Μανδράκι ενώ, σε δεύτερο στάδιο, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χωροθετήσει εκείνους που βρίσκονται απέναντι από το Νεώριο για τους οποίους υπήρξε και δικαστική απόφαση.

Αναβάθμιση παραλιών
Στην ίδια συνεδρίαση, το Συμβούλιο της δ.κ. γνωμοδότησε και για την εύρυθμη λειτουργία των παραλιών στα διοικητικά της όρια, εγκρίνοντας ομόφωνα σχετική εισήγηση της συμβούλου κας Στέλλας Αναστασιάδη.
Όπως λέει ο Πρόεδρος της δ.κ., κ. Μίλτος Παγκάς, πρόκειται για μία ολοκληρωμένη δουλειά που έγινε σε συνεργασία με τους φορείς και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χαζηλαζάρου.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η αντικατάσταση του εξοπλισμού στις κοσμικές παραλίες, δηλαδή το «Έλλη» και το Ενυδρείο κυρίως.
Αυτό σημαίνει να μπουν καινούργιοι διάδρομοι, όπως και διάδρομοι για ΑμΕΑ, κιόσκια, λουτήρες, παγκάκια, αλλακτήρια και, βέβαια, WC.

Ακόμη, πρόταση η οποία έχει γίνει γνωστή από τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., να μπει ιδιωτική φύλαξη (security) στην κεντρική παραλία του «Έλλη), κάτι το οποίο εάν γίνει θα αποτελέσει καινοτομία, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες δραστηριότητες όπως οι μασέρ, οι μικροπωλητές, οι «φρουτάδες» κτλ.

Τέλος, εξετάζεται και η αναβάθμιση της παραλίας του Ζέφυρος η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί αρκετά. Ανάμεσα στις σκέψεις είναι η διοργάνωση σ’ αυτήν διαφόρων παραθαλάσσιων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως είναι το beach volley, αγώνα ταχυπλόων κ.α.
Σημειώνεται ότι, όλα τα παραπάνω, θα γίνουν σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., η οποία και αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αλλαγή του εξοπλισμού και την πρόσληψη security καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο για τις παραλίες, κ. Σταυρή.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους