Οργισμένοι οι Αφαντενοί για το κλείσιμο των δρόμων

Οργισμένοι οι Αφαντενοί για το κλείσιμο των δρόμων

Οργισμένοι οι Αφαντενοί για το κλείσιμο των δρόμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2503 ΦΟΡΕΣ

Εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλώνει ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας

Τον θυμό και την οργή των κατοίκων Αφάντου, εκφράζει μιλώντας στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μανώλης Λόγγος, με αφορμή το ζήτημα του κλεισίματος των οδών που συνδέουν την εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και τον οικισμό, με την παραλία, αφού όπως διαμηνύθηκε, σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση του δρόμου.

Αρχικά ο κ. Λόγγος τόνισε ότι «η περιοχή των Αφάντου τα τελευταία 15-20 χρόνια μένει μονίμως έξω από τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των μεγάλων έργων. Το βασικότερο φυσικά είναι ο αγωγός Αρχάγγελος-Βόδι, στον οποίο αποκλειστήκαμε μόνο για μια απόσταση 4 χιλιομέτρων. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Αρχάγγελο και είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο περιοχές ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί ολόκληρο το έργο».

Αναφορικά όμως με το ζήτημα των παραλιακών οδών, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός: «Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των δρόμων από την Ρόδου-Λίνδου -στο ύψος των Αφάντου- προς την παραλία, θέλω να τονίσω τα εξής: Εφόσον υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, τότε θα δημιουργηθούν δύο σημαντικά ζητήματα.

Πρώτον στην περίπτωση που προχωρήσει η κατεδάφιση της αερογέφυρας Αφάντου και ξεκινήσουν τα έργα, τότε δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν παρακαμπτήριοι για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την πρόσβαση των τουριστών στην παραλία, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους επιχειρηματίες της περιοχής.




Πρόβλημα όμως θα υπάρχει και για τους μόνιμους κατοίκους που διαμένουν έξω από το χωριό και κοντά στην θάλασσα, οι οποίοι τον χειμώνα λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων είναι απροστάτευτοι. Επίσης αποκόπτονται και τα Κολύμπια, αφού στον σχεδιασμό προβλέπεται και το κλείσιμο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα».

Ο κ. Λόγγος στάθηκε ιδιαίτερα και στην οδό που κλείνει μπροστά από το Σούπερ Μάρκετ «Παναγιωτάς» για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει: «Εμείς για να μιλάμε ξεκάθαρα, στη μια από τις οδούς που κλείνουν, δεν την θεωρούμε ως «κόμβο Παναγιωτά».

Θεωρούμε ότι η αριστερή στροφή οδηγεί στην παραλία, εξυπηρετώντας αυτούς που έρχονται από Ρόδο και αποτελεί και κάθετη οδό του γκολφ. Μάλιστα απ’ ότι πληροφορούμαι υπάρχει κανονικά μελέτη για την ύπαρξη του συγκεκριμένου κόμβου. Περιμένω να ενημερωθώ αναλυτικά για το ζήτημα. Γι’ αυτό άλλωστε και την Δευτέρα έχουμε έκτακτο συμβούλιο».

Παράλληλα εξηγεί ότι «για τις οδούς που εξυπηρετούν την κίνηση από την Λίνδο, όπως αυτή αμέσως μετά τη γέφυρα, θεωρούμε σωστό να κλείσουν γιατί πράγματι εγκυμονούν κινδύνους».

Ο Μανώλης Λόγγος για να τεκμηριώσει τα παραπάνω, παραθέτει και ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα: «Χωρίς να θέλω να μπω στη διαδικασία της αντιπαράθεσης, θέλω να τονίσω ότι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά στη διαπλάτυνση της εθνικής οδού, από Ρόδο έως Κολύμπια. Αναφέρω ως παράδειγμα την περίπτωση του Φαληρακίου, η οποία θεωρούμε ότι είναι πανομοιότυπη με την δικιά μας, ως οικισμός και ως τουριστική περιοχή.

Δεν υπάρχουν καθόλου νησίδες στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, δεν υπάρχει επιβράδυνση των οχημάτων, ενώ στο Λαδικό έχει διπλό άνοιγμα ο δρόμος. Θέλω να επισημάνω όμως ότι δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες σε κάποιους που θέλουν να τηρήσουν τους νόμους, όπως για παράδειγμα στους αρμόδιους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι βρίσκονται στο τιμόνι της μόλις λίγους μήνες».

Τέλος ο κ. Λόγγος καυτηριάζει κι άλλα σημαντικά ζητήματα: «Στ’ Αφάντου ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι τα αδρανή υλικά που υπάρχουν στην περιοχή. Όμως με αυτή την περίπτωση δεν ασχολείται κανείς, αν και η χωματερή είναι παράνομη. Επιπλέον ένα άλλο έργο που επιβαρύνει σημαντικά την περιοχή, είναι ο υποσταθμός της ΔΕΗ. Με λίγα λόγια μας φορτώνουν τα αδρανή υλικά, τον υποσταθμό της ΔΕΗ που έχει σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία, πριν από αρκετά χρόνια είχαμε στα όριά μας και τις κεραίες του Αμερικάνικου Σταθμού οι οποίες ήταν επίσης επιβλαβείς και ο νόμος τηρείται μόνο στην περίπτωση της διαπλάτυνσης της εθνικής οδού. Περιμένουμε τι άλλο θα μας φορτώσουν μελλοντικά!».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου