Βοήθεια από τους ομογενείς

Βοήθεια από τους ομογενείς

Βοήθεια από τους ομογενείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Στην μακρόχρονη ιστορία τους, οι Δωδεκανησιακοί σύλλογοι της Αμερικής βοήθησαν τα νησιά μας με κοινωφελή έργα, κτίζοντας σχολεία και εκκλησίες, ανοίγοντας δρόμους, φροντίζοντας πηγές, δημιουργώντας γυμναστήρια και αποστέλλοντας υγειονομικό υλικό και σχολικά εφόδια και βοήθησαν συμπατριώτες μας που χρειάστηκαν οικονομική ενίσχυση.

Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που αρκετοί συμπατριώτες εγκατέλειψαν τα νησιά μας και πήγαν στη Μέση Ανατολή και κατάληξαν σε στρατόπεδα προσφύγων, πάλι οι Δωδεκανησιακοί σύλλογοι της Αμερική, έστειλαν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα.

Την παράδοση συνεχίζουν οι Σύλλογοί μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που, λόγω της οικονομικής κρίσης, αρκετοί συμπατριώτες μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όπως διαπιστώσαμε, στην Γενική Συνέλευση, της 15ης Μαρτίου, του Συλλόγου των Κώων, οι σύλλογοι μας συνεχίζουν να βοηθούν αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ο Σύλλογος Κεφαλλιανών το "Γενέθλιο της Θεοτόκου", ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση, συγκέντρωσε το ποσό των 50.000 δολαρίων για να βοηθήσει δύο ασθενή παιδιά στην Κω.

Επίσης ο Σύλλογος Κώων ο "Ιπποκράτης", ανταποκρινόμενος σε έκκληση ετέρου ασθενούντος συμπατριώτου τους, ψήφισε σημαντικό ποσό εκ του ταμείου του, το οποίο προσαυξάνεται με προσωπικές δωρεές.

Παράλληλα, ο "Ιπποκράτης", ψήφισε χρηματικό ποσό εκ του ταμείου του και δέχεται προσωπικές δωρεές για να βοηθήσει στον εξοπλισμό του Δημοτικού σχολείου στα Καρδάμαινα.
Μανώλης Κασσώτης

Διαβάστε ακόμη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια