Η γυμναστική κάνει το δέρμα νεότερο

Η γυμναστική κάνει το δέρμα νεότερο

Η γυμναστική κάνει το δέρμα νεότερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

Η συστηματική γυμναστική αντιστρέφει τα σημάδια της ηλικίας ακόμα και σε όσους αρχίζουν να γυμνάζονται σε μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με νέα μελέτη!

Ο χρόνος είναι δύσκολος αντίπαλος και τα σημάδια του βρίσκονται στα σώματα όσων μεγαλώνουν. Παρόλα αυτά, σε μια μελέτη, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», με επικεφαλής τον δρ Μαρκ Ταρνοπόλσκι, αποδείχθηκε ότι η γυμναστική αναζωογονεί το δέρμα!

Δεν δείχνει απλά νεανικότερο, είναι νεανικότερο. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι το δέρμα των εθελοντών που έκαναν γυμναστική για αρκετά χρόνια, έμοιαζε πολύ περισσότερο με το δέρμα των 20άρηδων και των 30άρηδων της έρευνας, ακόμα κι αν οι πρώτοι είχαν περάσει τα 65 τους χρόνια! Επιπλέον, οι εντελώς αγύμναστοι άνω των 40 ετών, κατά τη διάρκεια της έρευνας επί τρεις μήνες γυμνάζονταν δύο φορές την εβδομάδα 30 λεπτά τη φορά, με μέτρια ένταση.

Στο τέλος του τριμήνου οι ερευνητές πήραν πάλι δείγματα δέρματος για να τα ελέγξουν στο μικροσκόπιο και με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψαν πως είχαν σημαντικές διαφορές από τα αρχικά δείγματα, καθώς οι εσωτερικές στιβάδες έμοιαζαν πάρα πολύ με εκείνες ατόμων ηλικίας 20 - 40 ετών!

«Το θέαμα ήταν εκπληκτικό» παραδέχτηκε ο δρ Ταρνοπόλσκι. «Το δέρμα τους έμοιαζε πολύ πιο νεανικό απ’ ό,τι τρεις μήνες νωρίτερα και το μόνο που είχαν αλλάξει στη ζωή τους ήταν η γυμναστική».
Από τη στήλη της έντυπης ΡΟΔΙΑΚΗΣ "Fitness Friday"

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού