Πολύ καλές οι επιδόσεις των εκπροσώπων του ΝΟΡ

Πολύ καλές οι επιδόσεις των εκπροσώπων του ΝΟΡ

Πολύ καλές οι επιδόσεις των εκπροσώπων του ΝΟΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 60 ΦΟΡΕΣ

Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Αιγαίου και Κρήτης

Η ετήσια διοργάνωση αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, που αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή των αθλητών-αθλητριών των Ναυτικών Ομίλων του Αιγαίου και της Κρήτης στους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδος και στα πανελλήνια πρωταθλήματα στη κατηγορία σκαφών optimist για αγόρια και κορίτσια μέχρι 15 ετών και στη κατηγορία laser 4,7 για αγόρια και κορίτσια μέχρι 17 ετών, είναι το περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας διεξήχθη στη Χίο από 21 έως 24 Μαρτίου. και ο αριθμός των αθλητών/τριών που έλαβε μέρος στους αγώνες ήταν 128.

Από αυτούς, 9 από τα optimist ( 6 αγόρια και 3 κορίτσια), και 9 από τα Laser 4,7 (6 αγόρια και 3 κορίτσια), προκρίθηκαν για να λάβουν μέρος στον αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, που θα διεξαχθεί στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου από 15 έως 18 Απριλίου.

Επίσης, το 50% των αθλητών/τριών που κατόρθωσαν να τερματίσουν στο 50% των ιστιοδρομιών που διεξήχθησαν, μπορούν να αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των κατηγοριών αυτών των δύο τύπων σκαφών ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Στην κατηγορία σκαφών laser 4,7 ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου θριάμβευσε παίρνοντας τις τρείς από τις εννέα θέσεις τις πρόκρισης.

Ο αθλητής Δημήτριος Χατζηπαυλής ανέβηκε στο βάθρο των νικητών παίρνοντας δυο αργυρά μετάλλια, ένα στη γενική κατάταξη και ένα στα αγόρια.

Η αθλήτρια Σύλβια Κοζά κατέλαβε την τρίτη θέση στα κορίτσια και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο τους μαζί με τον Αντώνιο Ισκά θα παλέψουν για μια θέση στην εθνική ομάδα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διεθνείς της υποχρεώσεις για το έτος 2015.

Οι Όμιλοι που έλαβαν μέρος ήταν :
1. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου
2. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
3. Ναυτικός Όμιλος Άνδρου
4. Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου «Ωλίαρος»
5. Ναυτικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης.
6. Ναυτικός Όμιλος Κω.
7. Ναυτικός Όμιλος Σύρου.
8. Ναυτικός Όμιλος Πάρου.
9. Ναυτικός Όμιλος Τήνου
10. Ναυτικός Όμιλος Χίου.
11. Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.
12. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης.
13. ΠΕΚΕ Βροντάδου Χίου
14. Ναυτικός όμιλος Χανίων
15. Ναυτικός όμιλος Καρδαμύλων

Πιο συγκεκριμένα: φέτος αγωνίστηκαν 86 αθλητές με σκάφη κατηγορίας optimist από 14 ομίλους και 42 αθλητές με σκάφη κατηγορίας laser 4.7 από 12 ομίλους.

Οι θέσεις γενικής κατάταξης των αθλητών του ομίλου μας που συμμετείχαν στην κατηγορία σκαφών τύπου OPTIMIST είναι :
ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ
37ος (10ος στους παίδες) Μιχάλης Σαββάκης Προκρίνεται στο πανελλήνιο
43ος Ηλίας Γεωργάς
47ος Δημήτρης Γκίκας
52 (13ος στους παίδες) Αντώνης Βάγγερ
54 (14ος στους παίδες) Ηλίας Διμόβσκι


Στην κατηγορία σκαφών τύπου LASER είναι :
ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ
2ος Δημήτρης Χατζηπαυλής Προκρίνεται στους αγώνες πρόκρισης για την εθνική ομάδα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
8ος Αντώνης Ισκάς Προκρίνεται στους αγώνες πρόκρισης για την εθνική ομάδα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
10ος Μιχάλης Κεφάλας Προκρίνεται στο πανελλήνιο
12η (Τρίτη στα κορίτσια) Σύλβια Κοζά Προκρίνεται στους αγώνες πρόκρισης για την εθνική ομάδα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
22ος Κωνσταντίνος Ισκάς
25ος Γιώργος Καρακιαούρης
34η Ευδοκία Φώτη

Η ανακοίνωση του ΝΟΡ για την πραγματοποίηση της αποστολής:
«Σήμερα που οι Έλληνες δοκιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και η οικονομική κρίση τείνει να μεταβληθεί σε κρίση αξιών και αξιοπρέπειας, είναι πολύ σημαντική η οικονομική ενίσχυση του Ναυτικού μας Ομίλου

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα της μεγάλης αυτής διοργάνωσης και γνωρίζοντας την αγάπη με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου περιβάλει τον αθλητισμό στη νησιωτική μας περιοχή ζητήσαμε τη βοήθειά της και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας αναλαμβάνοντας μέρος των εξόδων.

Έτσι έδωσε την ευκαιρία στο ΝΟΡ και στους αθλητές του να δείξουν τις δυνατότητές τους , διεκδικώντας θέσεις στις εθνικές ομάδες αλλά και άλλες διακρίσεις γενικότερα, που έχουν βάλει στόχο και για τον οποίο τόσο πολύ έχουν δουλέψει όλο το χειμώνα, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα, που είναι η ζωή μας και αγαπάμε πάρα πολύ.

Σ’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς αγώνες οι αθλητές μας έδειξαν άριστα προετοιμασμένοι και μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο ανταγωνισμό του υψηλού επιπέδου των αθλητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν και πάλι.

Οι προπονητές της ομάδας, Γιώργος Χριστοδούλου στη κατηγορία σκαφών laser 4,7, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, και ο Γιάννης Κουτσελίνης στη κατηγορία σκαφών optimist, αφοσιωμένοι, οργανωτικοί, με ικανότητα επικοινωνίας και καθορισμό υψηλών αλλά εφικτών στόχων, τη σφραγίδα ποιότητας που χαρακτηρίζει ένα καλό προπονητή, ήταν σαφείς στη δήλωσή τους.

Την ομάδα αυτή αποτελούν αθλητές με ωριμότητα και παρά το νεαρό της ηλικίας , τους χαρακτηρίζει η επιθυμία για ανάληψη πρωτοβουλίας και ευθύνης για την επίτευξή των στόχων που έχουν θέσει.

Η αποστολή αυτή δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του κεντρικού πρακτορείου της Blue star ferries, Rodos Ferries Services, με την έκπτωση που μας παρέχει για τη μετακίνηση των αθλητών, σκαφών, οχημάτων και φουσκωτών σκαφών για την ασφάλεια των αθλητών μας.

Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, οι προπονητές οι αθλητές και τα ενεργά μέλη μας, απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη τοπική κοινωνία, φορείς και επιχειρήσεις, που στέκονται δίπλα στα αθλητικά σωματεία και τους μικρούς αθλητές του Αιγαίου, επενδύοντας στον αθλητισμό, δίνοντας υγιή διέξοδο στη νεολαία μας προφυλάσσοντάς την από το καταιγισμό των προκλήσεων.»

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης