Εκπαιδευτικές δράσεις για τα τροχαία και τον εκφοβισμό

Εκπαιδευτικές δράσεις για  τα τροχαία και τον εκφοβισμό

Εκπαιδευτικές δράσεις για τα τροχαία και τον εκφοβισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Εκπαιδευτικές δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και του σχολικού εκφοβισμού θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου.

Για το θέμα εκδόθηκε από την περιφέρεια η παρακάτω ανακοίνωση: «Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στα γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Άγγελου Ανανία, Εντεταλμένου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Κάλλιστου Διακογεωργίου, με τον Προϊστάμενο της Β/θμιας κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Η συνάντηση είχε ως θέμα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερωτικών εκστρατειών για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υλοποίηση σειράς ημερίδων στη Ρόδο και τα άλλα νησιά με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Οι προγραμματισμένες ημερίδες θα απευθύνονται τόσο στη μαθητική, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ επιδιώκεται και η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να εντατικοποιηθεί η σχετική ενημέρωση.

Ειδικότερα, οι ημερίδες θα αναπτυχθούν γύρω από δύο θεματικές:
Α) την οδική συμπεριφορά των εφήβων και τον τρόπο πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων
Β) την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και ειδικά του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying).

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των τροχαίων δυστυχημάτων και του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να είναι πολυεπίπεδη προκειμένου να είναι αποτελεσματική. Και η επίλυσή τους μας αφορά όλους: το σχολείο, την τάξη, τον εκπαιδευτικό, τους μαθητές, τους γονείς/κηδεμόνες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη