Δεν βγαίνουν οι εφημερίες στην Α’ Παθολογική Κλινική

Δεν βγαίνουν  οι εφημερίες στην  Α’ Παθολογική Κλινική

Δεν βγαίνουν οι εφημερίες στην Α’ Παθολογική Κλινική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση του Διοικητή ζητά ο Διευθυντής Στ. Καραταπάνης

Την παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου ζητά ο πρόεδρος του παθολογικού τομέα, διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής Δρ Στέλιος Καραταπάνης, αναφορικά με την κάλυψη των κενών στις εφημερίες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο blog των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης προσωπικού, το πρόγραμμα του Απριλίου… δε βγαίνει, ενώ παράλληλα, όπως επισημαίνει οι εναπομείναντες γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους.
Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η λειτουργία και των δύο παθολογικών κλινικών συνεχίζεται μόνο χάρη στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των γιατρών, και ζητά την εξεύρεση μόνιμης λύσης.
Αναλυτικά ο κ. Καραταπάνης αναφέρει τα εξής: «Όπως γνωρίζετε στο τέλος του τρέχοντος μηνός αποχωρεί από την Β’ Παθολογική η γιατρός κ. Προδρομίδου, λόγω μη επιθυμίας περαιτέρω ανανέωσης της θητείας της. Επίσης από τη ίδια κλινική απομακρύνθηκε ο γιατρός κ. Θανασιάς με συνέπεια οι εναπομείναντες γιατροί να μπορούν να καλύψουν μόνον τις 19 εφημερίες της κλινικής για τον μήνα Απρίλιο.

Δεδομένου ότι και η Α΄Παθολογική Κλινική μπορεί να καλύψει μόνον τις 24 εφημερίες του ιδίου μήνα, όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατον να εκπονηθούν προγράμματα εφημέρευσης και για τις δύο Παθολογικές Κλινικές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τον τελευταίο χρόνο η εκπόνηση προγράμματος εφημέρευσης στις Παθολογικές κλινικές γίνεται με ολοένα και μεγαλύτερη δυσχέρεια, και πάντα απομένουν κενές εφημερίες που καλύπτονται από την αυτοθυσία και το φιλότιμο των γιατρών που υπηρετούν στις δύο κλινικές.

Οι ψυχικές και σωματικές αντοχές όλων των γιατρών και των δύο Παθολογικών Κλινικών έχουν εξαντληθεί σημαντικά, αφού γνωρίζετε ότι εκτός από τις ανάγκες των ΤΕΠ νοσηλεύουμε όλα τα περιστατικά του Παθολογικού Τομέα διότι οι περισσότερες κλινικές έχουν σταματήσει να λειτουργούν (Νευρολογική, Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Γαστρεντερολογική).
Γνωρίζετε επίσης ότι και οι δύο Παθολογικές Κλινικές είναι σοβαρά υποστελεχωμένες με την παρουσία 3 ειδικών και 2 ειδικευομένων σε κάθε μία από αυτές. Όπως αντιλαμβάνεστε οι ανάγκες των δύο Παθολογικών Κλινικών που αποτελούν κλινικές που υφίστανται το μεγαλύτερο φορτίο σε νοσηλεία και εφημέρευση, έχουν αυξηθεί τόσο σημαντικά που η λειτουργία τους με το υπάρχον προσωπικό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατη η εκπόνηση προγράμματος εφημέρευσης για τον μήνα Απρίλιο και από τις δύο Παθολογικές Κλινικές. Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε την κατανόησή σας, θα θέλαμε να επιληφθείτε άμεσα του προβλήματος που έχει προκύψει. Θέλουμε επίσης να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και όχι να είμαστε επαίτες κάθε μήνα για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της εφημέρευσης. Πιστεύουμε ότι η ασφαλής εφημέρευση στο νοσοκομείο αποτελεί τη κορυφαία προτεραιότητα όλων των δομών υγείας της περιοχής μας».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο