Καταδικάστηκε συνδικαλιστής για συκοφαντική δυσφήμιση

Καταδικάστηκε συνδικαλιστής για συκοφαντική δυσφήμιση

Καταδικάστηκε συνδικαλιστής για συκοφαντική δυσφήμιση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από μήνυση του δ.σ. του συλλόγου Φαρμακοποιών

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΤΕ κ. Μπάμπης Σαρρής ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του πρώην διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου.

Ο κ. Σαρρής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή και κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση.

Αιτία για την προσφυγή των φαρμακοποιών στη δικαιοσύνη δια μέσου της δικηγόρου τους είχαν σταθεί οι δηλώσεις που είχαν γίνει στον τοπικό τύπο και στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης από το κ. Σαρρή τον Νοέμβριο του 2011, αναφορικά με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει το διάστημα εκείνο, από τους φαρμακοποιούς της περιοχής μας.

Όπως αναφέρεται στην μήνυση, ο κ. Σαρρής στις δηλώσεις του κατήγγειλε τους φαρμακοποιούς χρησιμοποιώντας εκφράσεις μεταξύ των οποίων ότι «έχουν κηρύξει εμπάργκο σε βάρος των συνταξιούχων.

Έχουν σταματήσει δηλ. την πίστωση φαρμάκων σε όλους τους συνταξιούχους και φυσικά στους εργαζόμενους, κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι κύριοι αυτοί με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και φυσικά πάνω απ’ όλα με μία ανάλγητη και απαράδεκτη στάση εξωθούν στην εξαθλίωση ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους…

Εμείς, ειδικά το σωματείο των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ σε ανακοίνωσή μας, τους χαρακτηρίσαμε στη νέα κατοχή την οποία βιώνει η χώρα μας ως σύγχρονους μαυραγορίτες. Μπορεί να είναι σκληρή και βαριά η κατηγορία αλλά … σήμερα οι όποιοι κύριοι έρχονται κάτω απ’ τις όποιες δυσκολίες των επιχειρήσεών τους να εμπορευτούν με το χειρότερο τρόπο το προϊόν που πουλούν».

Οι δηλώσεις αυτές και κυρίως ο χαρακτηρισμός «μαυραγορίτες» προκάλεσαν την αντίδραση των φαρμακοποιών οι οποίοι και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας τη ποινική δίωξη του κ. Σαρρή και την παραπομπή στο αρμόδιο δικαστήριο, της υπόθεσης όπως και έγινε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στα μέσα Νοεμβρίου 2012 εκπρόσωποι του συνδέσμου πολιτικών συνταξιούχων του δημοσίου, του συλλόγου αποστράτων αξιωματικών της χωροφυλακής και των συνταξιούχων του ΟΤΕ, είχαν καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο αναφορικά με την διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από τους φαρμακοποιούς της περιοχής μας.

Το υπόμνημα αυτό είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος και παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην Πταισματοδίκη Ρόδου προκειμένου να διερευνηθεί αν και κατά πόσο έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας κατέθεσαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης, ο πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου πολιτικών υπαλλήλων κ.κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ και Τσαμπίκα Χατζηγεωργίου, καθώς και ο πρόεδρος, ο γραμματέας και τα μέλη του συλλόγου συνταξιούχων του ΟΤΕ κ.κ. Κώστας Τσαγκουρνής, Δημήτρης Πόθος και Μπάμπης Σαρρής. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα έπρεπε να ληφθούν καταθέσεις και από τους αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ για αυτό και στα τέλη Ιανουαρίου η δικογραφία εστάλη στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνταξιούχοι στον εισαγγελικό λειτουργό, είχαν αναφέρει τα προβλήματα που υπήρχαν στην αγορά φαρμάκων, καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τους φαρμακοποιούς της Δωδεκανήσου, ενώ το ίδιο έγγραφο είχε σταλλεί στην υπουργό Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στον σύλλογο Φαρμακοποιών στους βουλευτές Δωδεκανήσου κ.ά.
Σε δηλώσεις του δε μετά τη συνάντηση με τον κ. εισαγγελέα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Δωδ/σου κ. Νικόλαος

Παπαεμμανουήλ είχε επισημάνει πως με τη κατάσταση αυτή υπήρχε ζήτημα ακόμη και επιβίωσης για αρκετούς συναδέλφους του, οι οποίοι λόγω οικονομικής αδυναμίας είχαν «κόψει» τα φάρμακα που έπαιρναν με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους!

«Αισθάνομαι δικαιωμένος»
Χθες κατά την ακροαματική διαδικασία απολογούμενος ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε στην κρίση, στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία και ποιοι ευθύνονται για αυτό, στην διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, αλλά και στην εξαθλίωση των συνταξιούχων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς που είχε κάνει και οι οποίοι στάθηκαν η αφορμή για να βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου, ο κ. Σαρρής επεσήμανε μεταξύ άλλων προς είναι σχήμα λόγου και πως σήμερα βιώνουν οι συνταξιούχοι συνθήκες σύγχρονης κατοχής και κάποιοι παίζουν το ρόλο σύγχρονου μαυραγορίτη. Αν όμως – είπε- κάποιοι πιστεύουν ότι στήριξαν την κοινωνία τότε ζητά συγγνώμη από αυτούς.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Σαρρής πάντως είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος. «Από τη στιγμή που οι συνάνθρωποι μου έχουν φάρμακα νιώθω δικαιωμένος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής και δήλωσε παρών, προσθέτοντας πως «αν χρειαζόταν και πάλι με τον ίδιο τρόπο θα ενεργούσε».

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο