Στην Αθήνα ο δήμαρχος για τους κόμβους στ’ Αφάντου

Στην Αθήνα ο δήμαρχος  για τους κόμβους στ’ Αφάντου

Στην Αθήνα ο δήμαρχος για τους κόμβους στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 385 ΦΟΡΕΣ

Στην Αθήνα θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, προκειμένου να μεταβούν στο ΥΠΕΚΑ και να ζητήσουν την έγκριση της σηματοδότησης των κόμβων της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου στ’ Αφάντου.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα αυτό ο Δήμαρχος, μετά τη διαφωνία που εκδηλώθηκε από τη δημοτική κοινότητα για το κλείσιμο των κόμβων στην περιοχή, αφού ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα τόσο με τον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, κ. Λόγγο, όσο και με τους Αντιδημάρχους και τα μέλη του δ.σ. που είναι από τ’ Αφάντου αλλά και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, δήλωσε:

«Η θέση της Περιφέρειας είναι γνωστή. Ότι η μελέτη, όπως τροποποιήθηκε και το ξέρω και εγώ, χρειάζεται να σηματοδοτηθούν δύο σημεία, δύο κόμβοι, όπως τους έχει περιγράψει. Η θέση του Περιφερειάρχη είναι ότι επειδή δεν υπάρχει αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας εδώ που να δώσει τις εγκρίσεις, πρέπει να πάρουμε την έγκριση από το ΥΠΕΚΑ. Πρέπει, λοιπόν, πριν την παραλαβή του έργου, να έχει εγκριθεί η σηματοδότηση γιατί με τα τελευταία ατυχήματα που, δυστυχώς, ζήσαμε ο κάθε ένας είναι επιφυλακτικός να υπογράψει και να παραλάβει ένα έργο που θα εγκυμονούσε κινδύνους».

Ο Δήμαρχος, πιστεύει ότι, για το θέμα αυτό, θα έχουμε εξελίξεις. Όπως είπε, και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ασχοληθεί με το ΥΠΕΚΑ, και η συνδρομή των βουλευτών ζητήθηκε και συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι θα μεταβούν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, για να καταφέρουν μέσα στην εβδομάδα να πάρουν τις αδειοδοτήσεις «και να λυθεί το θέμα αυτό που και θα λήξει οριστικά αλλά, πάνω απ’ όλα, θα δημιουργήσει συνθήκες οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο δρόμο που είναι, όπως και να το κάνουμε, και με πολλή κίνηση και δεν μπορείς να ελέγξεις και την ταχύτητα των οχημάτων».

Ερωτηθείς, ακόμη, ο Δήμαρχος αν, κατά την άποψή του, τα ανοίγματα πρέπει να κλείσουν ή να μείνουν ανοιχτά, δήλωσε: «Η άποψή μου είναι ότι, πριν την παραλαβή του έργου, πρέπει να έχουμε-και έχει υποχρέωση το ΥΠΕΚΑ, όχι μόνο λόγια να προσπαθούμε να μην έχουμε τροχαία ατυχήματα και τα λοιπά-να εγκρίνει τη σηματοδότηση. Τόσο απλά».

Πάντως, εάν δεν δώσει το πράσινο φως το Υπουργείο, ο Δήμαρχος είπε ότι θα καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι προκειμένου να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι επειδή έχει υλοποιηθεί το έργο με μελέτη, δεν θα υπάρξει θέμα στην έγκριση της σήμανσης.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις