Έγινε παρεξήγηση για τα υδατοδρόμια

Έγινε παρεξήγηση  για τα υδατοδρόμια

Έγινε παρεξήγηση για τα υδατοδρόμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Για «παρεξήγηση» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σχετικά με το έγγραφο που απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος στο δημοτικό Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας για τον φορέα διαχείρισης των υδατοδρομίων, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό και ξεπεράστηκε η εμπλοκή.

Καταρχήν, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, το θέμα των υδατοδρομίων, όχι απλώς το έχει μελετήσει αλλά, πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε κάνει επαφές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, επίσης θεωρεί ότι είναι ένα συγκοινωνιακό μέσο που θ’ αναβαθμίσει τον τόπο και θα εξυπηρετήσει τα μικρά νησιά σε δύσκολες συγκυρίες.

Είπε, ακόμη, ότι φυσικά ήταν στις προτεραιότητες του Λ.Τ. και υπήρχε η σκέψη, με την οποία συμφωνούν, να μην είναι ένα μεμονωμένο υδατοδρόμιο, αλλά να δημιουργηθεί δίκτυο υδατοδρομίων. Μάλιστα, θύμισε τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, όπου και έγινε ξεκάθαρη και η θέση τους αλλά και εκείνη του Περιφερειάρχη και του Λ.Τ., ότι, δηλαδή, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, με π.σ., κάποια υδατοδρόμια, 25 στην αρχή, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Είπε, λοιπόν, ότι πήραν και τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη αλλά το λέει και ο νόμος, φορέας στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί η άδεια είναι τα Λιμενικά Ταμεία και φορέας διαχείρισης είναι τα Λιμενικά Ταμεία και αυτή, όπως είπε, είναι η απόφασή τους.

Είπε, ακόμη, ότι υπάρχει μία ιδιωτική εταιρία που θέλει να της παραχωρήσουν το δικαίωμα να βγάλει στο όνομά της την άδεια. Στο σημείο αυτό, και το Λ.Τ. αλλά θεωρεί και η Περιφέρεια διαφωνούν αφού, αν φύγει αυτός που έχει την άδεια, είναι σαν να ακυρώνεται το υδατοδρόμιο. Επίσης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, υπήρχε μέσα στην π.σ. ένας όρος ότι επειδή έχει δικαίωμα μετά ο φορέας να παραχωρήσει τη χρήση ή τη σύγχρηση σε άλλον, να έχει άποψη και η Περιφέρεια που χρηματοδοτεί. Αυτό είχε ειπωθεί τότε, και ο Δήμαρχος θεωρεί ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Χθες, λοιπόν, ο ίδιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ. όπου το θέμα μπήκε προ ημερησίας διατάξεως ενώ, όπως είπε, είχε προηγηθεί συνεννόηση και με τον Περιφερειάρχη και με τους Δημάρχους, αυτός ο όρος να συμπληρωθεί στην π.σ. ούτως ώστε να υπογραφεί αφού για το Λ.Τ. νότιας Δωδεκανήσου αφορά τα επτά νησιά αρμοδιότητάς του. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος επεσήμανε ότι, βλέποντάς το και ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ, θεωρεί ότι όλα αυτά πρέπει να λειτουργούν μέσα από το ίδιον Οργανισμό, με τον ίδιο φορέα, για να μην έχουμε αδυναμίες αλλού να λειτουργούν και αλλού όχι.

Έτσι, λοιπόν, η π.σ. στο άρθρο 4 της απόφασης του Λ.Τ. έλεγε μόνος φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι το Λ.Τ. και η ΠΝΑ είχε συμπληρώσει στην π.σ. ότι, η παραχώρηση σε άλλον είτε της εκμετάλλευσης είτε της συνεκμετάλλευσης, να λαμβάνεται από κοινού με απόφαση της Περιφέρειας.

Τέλος, έκανε ξεκάθαρο ότι ξεπεράστηκε η εμπλοκή και λήφθηκε μία απόφαση χθες του Λ.Τ. με την οποία συμπληρώνεται το άρθρο 4 της π.σ. και πιστεύει ότι θα προχωρήσει το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου