Δεν είναι έτοιμο το νησί παραδέχθηκε ο δήμαρχος

Δεν είναι έτοιμο το νησί παραδέχθηκε ο δήμαρχος

Δεν είναι έτοιμο το νησί παραδέχθηκε ο δήμαρχος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 636 ΦΟΡΕΣ

Yπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα, τόνισε χθες σε δηλώσεις του

Δεν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα που παρουσιάζει η Ρόδος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, ανέφερε ότι, με όσα μέσα διαθέτει ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, και κόντρα…στον κακό καιρό, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Καταρχήν, σχετικά με το πόσο έτοιμη είναι η Ρόδος να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες, δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος: «Να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Δεν είναι έτοιμη (σ.σ. η Ρόδος) όσο πρέπει και όσο οφείλει να είναι. Υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα πολλά, δεν θα ψάξω δικαιολογίες».

Ως παράδειγμα ανέφερε το προσωπικό που, μέχρι στιγμής, δεν έχει προσληφθεί.

Επίσης, στον προϋπολογισμό του ο Δήμος ψήφισε μια εργολαβία 60 χιλιάδων ευρώ για τα πάρκα και την καθαριότητα, αυτή, όμως, απαιτεί διαδικασίες τουλάχιστον δύο μηνών ή σαράντα ημερών για να προχωρήσει και, βέβαια, είναι και οι καιρικές συνθήκες που δεν έχουν αφήσει τις λίγες υπηρεσίες που διαθέτει ο Δήμος να προχωρήσουν.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικό ότι το διαγραμμιστικό μηχάνημα της Περιφέρειας το οποίο παραχωρεί στο Δήμο, είναι φορτωμένο με μπογιά δύο ημέρες πριν από την 25η Μαρτίου για να κάνει τις διαγραμμίσεις και αυτό ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό.

«Φυσικά δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά πρέπει να καταλαβαίνετε και τις εγγενείς αδυναμίες που υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.

Καθυστερούν οι εποχικοί
Εκτός των άλλων, καθυστέρηση σημειώνεται και στις διαδικασίες για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού. Καταρχήν, σχετικά με όσους έρθουν στο Δήμο με την Κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ, αυτή έπρεπε να έχει ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, πήγε πίσω με τις εκλογές, τους είπαν τέλη Φεβρουαρίου, ήρθε το τέλος Μαρτίου και ευελπιστούν να γίνουν οι προσλήψεις, μάλιστα αυτό είναι ένα θέμα που το κυνηγούν σε επίπεδο ΚΕΔΕ μια και όλοι οι Δήμοι είναι σε εγρήγορση.

Για το Δήμο Ρόδου είχε γίνει μία πρόβλεψη 240 ατόμων, από τους οποίους 80 είναι ΥΕ, δηλαδή εργατοτεχνικό προσωπικό για τα πάρκα, το περιβάλλον, τις παραλίες κτλ.

Ευελπιστεί να βγουν μέχρι τις 10 Απριλίου, στη συνέχεια απαιτούνται 20 ημέρες για να γίνουν οι επιλογές και, όπως είπε, μακάρι να έχουμε αυτό το προσωπικό από το Μάιο.

Το άλλο θέμα είναι ότι τους ζήτησαν τις ανάγκες του Δήμου σε εποχικό προσωπικό, στο τελευταίο δ.σ. πέρασε η εισήγηση και έβαλαν μία προθεσμία μέχρι 31 Μαρτίου να στείλουν οι Δήμοι τις προτάσεις τους, να τους δώσουν το πράσινο φως.

Ωστόσο υπάρχει ένα πρακτικό θέμα, ότι το εποχικό προσωπικό πληρώνεται από ίδιους πόρους και σ’ αυτή τη φάση είναι γνωστό ότι ο Δήμος έχει υποβάλει το αίτημα με τον αριθμό των εποχικών που χρειάζεται αλλά οι προσλήψεις, αν εγκριθούν με ΑΣΕΠ, θα γίνονται ανάλογα και με τους οικονομικούς πόρους που έχει στη διάθεσή του, αυτή τη στιγμή, ο Δήμος.

Πάντως, ο Δήμαρχος θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα θυμίζοντας ότι οι προκάτοχοί του στο Δήμο και την ΠΕΔ έλεγαν ότι, αν καταργηθεί ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. θα κλείσουν οι Δήμοι. «Εμείς παλεύουμε να μην κλείσουν οι Δήμοι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη