30% κάτω οι δαπάνες των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα

30% κάτω οι δαπάνες των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα

30% κάτω οι δαπάνες των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 131 ΦΟΡΕΣ

Το 30% φτάνουν οι απώλειες που καταγράφει η TUI Ρωσίας στις τουριστικές δαπάνες των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα το 2015. Ως μέσο κόστος διακοπών 2 ατόμων το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έγιναν στα τέλη Μαρτίου, ο τουρ οπερέιτορ αναφέρει τα 1.147 δολάρια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), η TUI Ρωσίας καταγράφει μείωση στο μέσο κόστος διακοπών των Ρώσων στο εξωτερικό της τάξης του 22% σε σχέση με το 2014.

Οι ειδικοί του τουρ οπερέιτορ αποδίδουν το γεγονός αυτό στις πεσμένες τιμές ορισμένων εκ των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών των Ρώσων στο εξωτερικό, καθώς και στην τάση των Ρώσων να ελαττώνουν τις δαπάνες στους για ταξίδια αναψυχής.

«Με κάθε δυνατότητα που προσφέρει ο όμιλος της TUI, έχουμε κάνει επιπρόσθετες εκπτώσεις για τους ρώσους πελάτες μας σε μια σειρά βασικών προορισμών.

Αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος της σεζόν, τα πακέτα προς το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα θα είναι τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στους Ρώσους πελάτες της TUI», επισημαίνει ο διευθυντής μάρκετινγκ της TUI Ρωσίας, Ivor Vukelik.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, την ηγετική θέση στις προτιμήσεις των Ρώσων πελατών της TUI, συνεχίζει να κατέχει η Τουρκία γιατί προσφέρει το βέλτιστο συνδυασμό τιμής και ποιότητας στις διακοπές all inclusive.

Εκτός από την Ελλάδα, μεγάλες απώλειες στο κόστος διακοπών των Ρώσων τουριστών καταγράφονται στην TUI και για το Μαυροβούνιο (-40%), τη Βουλγαρία (-34,8%) και την Τουρκία (-29%).

H ATOR αναφέρει ότι οι χώρες αυτές, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από ρώσους τουρίστες και προκειμένου να διατηρήσουν το μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς λαμβάνουν μέτρα ώστε να βελτιωθεί η αξία του προϊόντος τους.

Οι προσπάθειες αυτές επηρεάζουν την τελική τιμή των διακοπών, κάνοντάς τις ελκυστικότερες σε σχέση με το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη