Συνεργασία με τούρκους δημάρχους για τους παράνομους μετανάστες

Συνεργασία με τούρκους δημάρχους για τους παράνομους μετανάστες

Συνεργασία με τούρκους δημάρχους για τους παράνομους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 367 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Σύμης Λ. Παπακαλοδούκα

Την αγωνία του για την κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες που φθάνουν στην περιοχή μας, εκφράζει ο δήμαρχος Σύμης κ. Λ. Παπακαλοδούκας.

Ανέλαβε μάλιστα την πρωτοβουλία να υπάρξει συνεργασία με τούρκους δημάρχους των απέναντι παραλίων.

Σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Μούγλων και στους δημάρχους Μαρμαρίδος και της Ντάτσας, ο δήμαρχος Σύμης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,
Στο πλαίσιο της επιτυχούς συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και της διεύρυνσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Σύμης και των γειτονικών πόλεων της Τουρκίας, θεωρώ χρέος μας να αναλάβουμε δράση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικοϋ προβλήματος, το οποίο έχει διογκωθεί και με την εκροή μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος από τη Συρία.

Καθημερινά γίνεστε και γινόμαστε δέκτες εκατοντάδων μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται εντός των τουρκικών συνόρων, για να καταλήξουν στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών.

Πόλος έλξης των μεταναστών αποτελεί η Σύμη, η οποία συνιστά το πέρασμα για τους μετανάστες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και κατ' επέκταση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Θεωρώ ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να αναλάβουμε δράση ως τοπικοί άρχοντες και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο που υφίστανται οι μετανάστες, οι οποίοι, αν καταφέρουν τελικώς να επιβιώσουν, υφίστανται κακουχίες και κάθε είδους εκμετάλλευση, τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά που μεταφέρουν μαζί τους.

Αυτό που συνιστώ και θεωρώ πρωτεύον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εν λόγω θέμα, είναι να συνεργαστούμε σε πρώτο επίπεδο και να ορίσουμε μια συνάντηση μεταξύ μας σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να βρούμε μια λύση.

Σε δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που δημιουργείται από τους δουλεμπόρους, οι οποίοι αδιαφορώντας για τις ζωές των μεταναστών, τους μεταφέρουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πεθαίνουν ή να τραυματίζονται σοβαρά.

Επιπλέον το κέρδος από το δουλεμπόριο είναι τεράστιο. Ίσως πρέπει να βρούμε έναν πιο νόμιμο τρόπο για την άμβλυνση του εν λόγω ζητήματος, πάντα προσδοκώντας ότι θα δοθεί η κατάλληλη πολιτική λύση.

Η πάταξη του δουλεμπορίου θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό μας στόχο.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δε θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να επιδεικνύουμε ολιγωρία απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα το οποίο τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το πρόβλημα είναι ανθρωπιστικό και πρέπει να δοθεί μια ανθρώπινη λύση.

Η αδιαφορία δυσχεραίνει την κατάσταση και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Είμαι βέβαιος ότι το θέμα που θίγω στη συγκεκριμένη επιστολή, σας αφορά το ίδιο όσο και εμένα προσωπικά και με την κατάλληλη συνεργασία θα μπορέσουμε να συνδράμουμε στην άμεση αντιμετώπισή του.

Περιμένω και τις δικές σας προτάσεις και πρωτοβουλίες για την άρση των όποιων αδιέξοδων και την πορεία προς μια εποικοδομητική λύση που θα δώσει την πανάκεια στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Τουρκία.

Με τιμή,
Ο δήμαρχος Σύμης,
Λευτέρης Παπακαλοδούκας».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο