Πρόγραμμα για ανέργους από το ΚΕΚ «Γεννηματάς»

Πρόγραμμα για ανέργους από το ΚΕΚ «Γεννηματάς»

Πρόγραμμα για ανέργους από το ΚΕΚ «Γεννηματάς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1139 ΦΟΡΕΣ

Θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση ύψους 350.000 ευρώ

Νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ύψους 350.000 ευρώ, θα υλοποιηθούν στην περιοχή μας, προκειμένου να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των ανέργων.

Τα προγράμματα θα υλοποιήσει το ΚΕΚ Γεννηματάς στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που θα συνάψει με την περιφέρεια και την ΠΕΔ.
Η σύμβαση θα εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του στις 30 του μήνα.

Ο υπεύθυνος του κέντρου περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσοπανάκης στην εισήγησή του προς το σώμα επισημαίνει τα εξής: «Οι αρμοδιότητες των περιφερειών, σύμφωνα με το άρθρο 186 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» αφορούν, μεταξύ άλλων, την εξειδίκευση και κατάρτιση προγραμμάτων, προς υποστήριξη της δια βίου μάθησης, καθώς και την εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων, τα οποία αφορούν σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Νέας Γενιάς και εκπαίδευσης ενηλίκων στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Δεδομένου α) του συνεχώς διογκωμένου προβλήματος της ανεργίας στο νομό β) της έλλειψης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας υποδομών, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την υλοποίηση δράσεων κατάρτισης /επανακατάρτισης του πληθυσμού τους και γ) της υποστελέχωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, είναι αναγκαία η συνδρομή του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς Α.Ε, το οποίο εδώ και χρόνια παρέχει τη απαραίτητη επιστημονική και διοικητική υποστήριξη στον τομέα της εκπαίδευσης / κατάρτισης.

Προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα και δράσεις κατάρτισης, λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, παρακαλούμε για την έγκριση σύναψης καθώς και των όρων του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Προγράμματα και δράσεις κατάρτισης», προϋπολογισμού 350.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2015».

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου