Τετράωρη στάση εργασίας στα μουσεία τη Δευτέρα

Τετράωρη στάση εργασίας στα μουσεία τη Δευτέρα

Τετράωρη στάση εργασίας στα μουσεία τη Δευτέρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Την προκήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας για τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (εκτός από την Ακρόπολη), ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), διευκρινίζοντας ότι «θα παραμείνουν κλειστά και μη επισκέψιμα για το κοινό τις ώρες 8.00-12.00», αλλά και ότι «οι αρχαιοφύλακες κάθε μουσείου και χώρου θα έχουν φροντίσει για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, όπως συμβαίνει κάθε φορά».

Ενώ πλησιάζει η 1η Απριλίου που ξεκινά το διευρυμένο ωράριο, «τα μεγάλα μουσεία και οι επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι "υποδέχονται" το διευρυμένο ωράριο υποστελεχωμένα σε προσωπικό, και δη σε φυλακτικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ, καλώντας την πολιτική ηγεσία «να σκύψει πάνω στο ζήτημα και να δώσει μία καθαρή λύση και όχι να συνεχίζει το φαινόμενο, όπως κάθε χρόνο, και πάντα την τελευταία στιγμή, να προσλαμβάνονται εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο