Ο εορτασμός του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος 2015

Ο εορτασμός του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος 2015

Ο εορτασμός του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος 2015

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 592 ΦΟΡΕΣ

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, βάσει του προγράμματος που εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, εορτάστηκε στο νησί των σφουγγαράδων, την ωραία παραδοσιακή και προπάντων πιστή στον Θεό και την Εκκλησία του Κάλυμνο, η εορτή του Οσίου Θεοφόρου και θαυματουργού πατρός ημών Σάββα, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 (Ε΄ Κυριακή των Νηστειών).

Προσκυνητές από όλο το Αιγαίο και κατεξοχήν από τη Δωδεκάνησο, ήρθαν στην Κάλυμνο, ανέβηκαν το ιερό ύψωμα, άναψαν ένα κερί και προσκύνησαν το σκήνωμα του Οσίου Σάββα.
Η εορτή του Αγ. Σάββα, του προστάτη της Καλύμνου, ξεκίνησε με έναν περίλαμπρο αρχιερατικό εσπερινό με προεξάρχοντα το μητροπολίτη Κώου κ. Ναθαναήλ.
Παρούσες και οι τοπικές αρχές.

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ
Ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Μητροπολίτη Κώου κ. Ναθαναήλ, ευχαρίστησε το Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που μέσω του τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «ΑΛΗΘΕΙΑ», μεταδίδει ιερές εκκλησιαστικές ακολουθίες από Κάλυμνο.
Επίσης ευχαρίστησε τα τηλεοπτικά κανάλια Καλύμνου και Ρόδου: «ΑΙΓΑΙΟ TV», «ΘΑΡΡΙ», «ΚΟΣΜΟΣ», και τους ιδιοκτήτες τους, που προβάλλουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Κυρίως όμως έδωσε βάρος στην αξία και τη συμβολή του θρησκευτικού τουρισμού στην οικονομία του νησιού, τονίζοντας ότι πρέπει να τύχει της ιδιαίτερης φροντίδας εκ μέρους πολιτείας.

Ο Μητροπολίτης Κώου κ. Ναθαναήλ στο κήρυγμά του μίλησε με συγκίνηση και θέρμη για τη χάρη και τη θαυματουργή σκέπη του Οσίου Σάββα. Με εμπνευσμένο και αδελφικό λόγο έδειξε στους εκκλησιαζόμενους την οδό της προσευχής στο θαυματουργό όσιο του νησιού, ώστε με τη χάρη του να αποκτήσουν τη δύναμη της αγάπης προς τον πλησίον και την καταστολή των ανθρώπινων αδυναμιών και παθών.

Τέλος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Μοναχή Κυπριανή, η αδελφότης της Ιεράς Μονής και ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος εκφράζουν τις άπειρες ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο να εορταστεί μεγαλοπρεπώς ο Άγιος Σάββας ο Προστάτης και Έφορος της Μονής των Αγίων Πάντων και το καύχημα των ευσεβών Καλυμνίων.



ΣΤΗ ΛΕΡΟ
Και στη Λέρο, όλες οι Ενορίες πανηγύρισαν την εορτή του Οσίου της Μητροπόλεως μας με την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και αρτοκλασίες. Στην Ενορία του Σωτήρος Χριστού στον Πλάτανο, οι εκκλησιαζόμενοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν Εικόνες αγιογραφημένες από τα χέρια του Οσίου πατρός ημών Σάββα.
"Όσιε Θεοφόρε πατήρ ημών Σάββα πρέσβευε υπέρ πάντων ημών διηνεκώς".
Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα