Όχι στη «δωρεά» ασθενοφόρων είπε το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου

Όχι στη «δωρεά» ασθενοφόρων  είπε το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου

Όχι στη «δωρεά» ασθενοφόρων είπε το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1498 ΦΟΡΕΣ

Έπρεπε να καταβληθεί ποσό 33.519 ευρώ στο τελωνείο Πειραιά

Στην απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά τα δύο ασθενοφόρα τύπου Mercedes και Chevrolet υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, που είχαν δωρίσει ξένοι φίλοι της Καρπάθου (από την Γερμανία) στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του στις 27 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα τα ασθενοφόρα αυτά ακινητοποιήθηκαν στο Τελωνείο του Πειραιά, λόγω διάφορων τελωνειακών παραβάσεων, με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους, αν και ήταν ζωτικής σημασίας για το νησί, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στην Υγεία, ενώ επιβλήθηκαν και τα σχετικά πρόστιμα.

Τότε μάλιστα το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα προκαλώντας «ντόρο», ενώ είχε απασχολήσει και την Βουλή, με πρωτοβουλίες του Δημήτρη Γάκη, του Μάνου Κόνσολα, αλλά και του Δημήτρη Κρεμαστινού, που ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων είχε προσπαθήσει να δώσει επίσης λύση στο ζήτημα.

Τελικά όμως απ’ ότι φαίνεται η λύση ουδέποτε δόθηκε, με αποτέλεσμα τα πρόστιμα ύψους 33.519 ευρώ που βάραιναν το Δήμο Καρπάθου έπειτα από τις δύο καταλογιστικές πράξεις του ΣΤ Τελωνείου Πειραιά, να εκκρεμούν ακόμη και να μην μπορούν να καταβληθούν.

Με βάση τις διατάξεις του Τελωνειακού Κώδικα και ειδικότερα το άρθρο 137Γ στο οποίο προβλέπεται ότι αν το όχημα που έχει δεσμευθεί δεν παραληφθεί μέσα σε τρεις μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία η καταλογιστική πράξη επιβολής των προστίμων κατέστει οριστική, περιέρχεται αυτοδικαίως στην κυριότητα του Δημοσίου και διαγράφεται το σύνολο του επιβληθέντος προστίμου.

Το όχημα περιέρχεται επίσης στην κυριότητα του Δημοσίου, χωρίς να επιβάλλονται τα πρόστιμα, αν ο ενδιαφερόμενος παραιτηθεί των ενδίκων μέσων και δηλώσει ότι εγκαταλείπει το όχημα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνεπώς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την παραίτησή του από οποιοδήποτε ένδικο μέσο και να εγκρίνει την εγκατάλειψη των δύο ασθενοφόρων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να μην πληρωθούν τα πρόστιμα.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες