Επιτροπές της Περιφέρειας στη Λέρο

Επιτροπές της Περιφέρειας στη Λέρο

Επιτροπές της Περιφέρειας στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 82 ΦΟΡΕΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου το νησί της Λέρου, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση, μετά από αίτημα που υπεβλήθη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί.

Η Λέρος κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 30 Μαΐου 2015, ενώ όπως ανακοινώθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά άμεσα στην σύσταση επιτροπών για την καταγραφή των ζημιών.

Πάντως όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφτούν το νησί οι επιτροπές που θα συσταθούν, για να καταγράψουν τις ζημιές αν και όπως είπε χαρακτηριστικά η κατάσταση ομαλοποιείται.

Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και στην Πάτμο, καθώς το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν με κυριότερο ζήτημα αυτό της αποκατάστασης του αποχετευτικού δικτύου. Σήμερα μηχανικοί από τη Λέρο θα επισκεφτούν την Πάτμο, ώστε να ασχοληθούν με τις ζημιές.

«Είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λέρο. Ζητήθηκε από το δήμο να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαβιβάσαμε άμεσα το αίτημα στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως 30 Μαΐου όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας και του δήμου σε συνεργασία έχουν φέρει το νησί σε κατάσταση ελεγχόμενη. Το δικό δίκτυο είναι ανοιχτό και το προσεχές διάστημα θα επισκεφτούν τη Λέρο επιτροπές που ορίζονται σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών λόγω της νεροποντής.

Και στην Πάτμο είχαμε προβλήματα τα οποία συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα στην περιφέρεια με τη διεύθυνση τεχνικών έργων και όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο που υπέστη βλάβη και του οδικού δικτύου.

Άμεσα αποστέλλονται μηχανικοί του επαρχείου Λέρου στην Πάτμο, για να επιληφθούν των προβλημάτων. Αύριο θα είναι στην Πάτμο. Για τη Λέρο η κατάσταση έχει αρχίσει και ομαλοποιείται και θα ξεκινήσει σύντομα η καταγραφή των ζημιών» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων