Καθιζήσεις και στο οδικό δίκτυο της Πάτμου

Καθιζήσεις και στο οδικό δίκτυο της Πάτμου

Καθιζήσεις και στο οδικό δίκτυο της Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου για λήψη απόφασης επί των ζημιών που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο από τις τελευταίες πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές, που έπληξαν την Πάτμο προξενώντας πολύ μεγάλες ζημιές, τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο αποχέτευσης, οι οποίες είναι φύσει αδύνατον να αποκατασταθούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πάτμου αφού δεν έχει ούτε προσωπικό αλλά ούτε και μηχανικό.

Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε, και το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθεί βοήθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπισή τους.
Συγκεκριμένα ζητήθηκε:

1. Η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου Χώρας – Γροίκου στα δύο σημεία που έγινε καθίζηση και δίπλα στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στον οικισμό Γροίκου και είναι επικίνδυνη η διάβαση οχημάτων με σύνταξη μελέτης και χρηματοδότησης του όλου έργου.

2. Η άμεση αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Σκάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιο Πνεύμα-κατάστημα Μετσογιαννάκη - Άγιο Ιωάννη - ΟΤΕ - Κονσολάτο - αφού-το δίκτυο έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα όμβρια και λύματα να πηγαίνουν στα σπίτια, στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία της Σκάλας.

3. Την άμεση αντικατάσταση δύο (2) αντλιών λυμάτων, οι οποίες από τη συνεχή λειτουργία τους καταστράφηκαν και κρίνεται ασύμφορη η επισκευή τους.

4. Το σημαντικότερο απ' όλα, την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη, για να υπογραφεί η σύμβαση του δημοπρατημένου έργου: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Σκάλας (Ν.3100Α)» με την εταιρεία 3Κ και το οποίο καθυστερεί εξαιτίας της άδειας τεσσάρων (4) αντλιοστασίων από την κτηματική Υπηρεσία, έργο που θα επιλύσει διά παντός τα χρονίζοντα προβλήματα αποχέτευσης στον οικισμό της Σκάλας.

Για την αυτοψία των ζημιών και την σύνταξη μελέτης η περιφέρεια στέλνει αύριο στο νησί μας δύο μηχανικούς.

Πηγή: Patmostimes.gr

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας