Προφυλακίστηκε ο 14χρονος Σύριος για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

Προφυλακίστηκε ο 14χρονος Σύριος για  τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

Προφυλακίστηκε ο 14χρονος Σύριος για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 146 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 14χρονος Σύριος που κατηγορείται για την μεταφορά 12 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Σύμη, ενώ ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος δύο Ιρακινών που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη να μεταφέρουν στο ίδιο νησί, με ταχύπλοο σκάφος, 14 παράνομους μετανάστες!

Ο ανήλικος Σύριος πέρασε χθες την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου αποδέχτηκε την πράξη του επισημαίνοντας πως αιτία ήταν η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός Σύριος είπε πως έχει ακόμη έξι μικρά αδέλφια και πως ο πατέρας τους σκοτώθηκε, ενώ πριν τρεις εβδομάδες πνίγηκε και ο αδελφός του στο Μποντρούμ στην προσπάθειά του να έρθει στη χώρα μας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, είχε συμφωνήσει να χειριστεί το σκάφος που θα τους έφερνε στα νησιά μας και για αυτό έλαβε 500 λίρες Τουρκίας, ενώ διευκρίνισε πως και ο ίδιος θα παρέμενε εδώ ως παράνομος μετανάστης.

Σε ότι αφορά την ηλικία του ισχυρίστηκε ότι έχει γεννηθεί το 2001 όμως δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για αυτό και θα επιχειρηθεί να βρεθούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν την ηλικία του.

Μέχρι τότε ο νεαρός Σύριος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός μεταφορέας και οι 12 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες στις 25 Μαρτίου 2015, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά «ΟΡΜΟΥ ΠΕΔΙ» Σύμης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην εν λόγω περιοχή, ταχύπλοο σκάφος το οποίο επιχείρησε να διαφύγει.

Κατόπιν καταδίωξης, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ο διακινητής καθώς και οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών