Παραιτήθηκε επισήμως η Λίλα Καφαντάρη από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Παραιτήθηκε επισήμως η Λίλα Καφαντάρη από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Παραιτήθηκε επισήμως η Λίλα Καφαντάρη από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Δύο περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν χτες από το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου και δύο νέοι πήραν τη θέση τους, παρακολουθώντας μάλιστα χτες και την πρώτη τους συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα παραιτήθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο νότιο Αιγαίο, Λίλα Καφαντάρη, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο οποίο έχει εκλεγεί πρόεδρος.

Τη θέση της αναλαμβάνει ο Λουκάς Κωτσαδάμ που ήταν και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με την παράταξη. Επίσης παραιτήθηκε και ο γραμματέας του προεδρείου Μιχάλης Κόκκινος της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή», ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προϊσταμένου στη γενική γραμματεία απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο Θανάσης Μπαράκας. Τόσο η κ. Καφαντάρη όσο και ο κ. Κόκκινος θα καταθέσουν το σχετικό αίτημα στον περιφερειάρχη για να πληρωθούν οι θέσεις τους από τους πρώτους επιλαχόντες των δύο παρατάξεων. Σημειώνεται ότι χτες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τόσο ο κ. Κωτσαδάμ όσο και ο κ. Μπαράκας.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ευχήθηκε και στους δύο αποχωρήσαντες συμβούλους, καλή επιτυχία και καλή δύναμη στη μετέπειτα πορεία τους.

Η επιστολή παραίτηση της Καφαντάρη

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Σύμβουλοι,

Μετά από πέντε περίπου χρόνια παρουσίας μου και δράσης στο Π.Σ.Ν.Α. αλλά και έξω απ’ αυτό, είμαι υποχρεωμένη να παραιτηθώ από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η όξυνση των προβλημάτων του κλάδου μου, των Ελλήνων Ηθοποιών, και η ευθύνη μου, ως εκλεγμένης στο Δ.Σ. του Σωματείου επί κεφαλής της παράταξης, που πρόσκειται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, επιβάλλουν τη καθημερινή μου παρουσία και δράση πλάι στους συναδέλφους και συναγωνιστές.

Αισθάνομαι την ανάγκη ιδιαίτερα να απευθυνθώ στα μέλη του προηγούμενου, όπως και του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου που ανεξάρτητα των πολιτικών διαφορών μας, υπήρξε μεταξύ μας αλληλοσεβασμός και καλή προσωπική επαφή.

Ακόμα θα ήθελα να απευθυνθώ σε φορείς και γενικότερα στους κατοίκους των νησιών ευχαριστώντας για τη συνεργασία και τη στήριξή τους στον αγώνα που έδωσα απ την πλευρά μου μαζί με τους άλλους συμβούλους του ΚΚΕ εκλεγμένους με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τα τεράστια προβλήματα των νησιών μας.

Ομολογώ ότι αυτά τα χρόνια θα τα κρατήσω στην καρδιά μου ως χρόνια δημιουργικά και αγωνιστικά σε τόπους φιλόξενους και πανέμορφους με κάθε καιρό και με όποιες δυσκολίες. Με ανθρώπους που με αγκάλιασαν γενναιόδωρα και μου έμαθαν πολλά όπως και οι ίδιοι οι αγώνες μας.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι θα συνεχίσω να σκέφτομαι τα νησιά μας με όλα αυτά που σημαίνουν πια για μένα,

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους.

Σας ευχαριστώ.

Λίλα Καφαντάρη
1- 4- 2015

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου