Στα... κάγκελα από χθες οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Στα... κάγκελα από χθες οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Στα... κάγκελα από χθες οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1562 ΦΟΡΕΣ

Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος σε ένδειξη σεβασμού στους συναδέλφους του

Σε μεγάλη περιπέτεια μπήκε από χθες το μεσημέρι η κάλυψη του νησιού της Ρόδου από τον Τομέα των επειγόντων περιστατικών, καθώς για ακόμα μια φορά, το κράτος των… Αθηνών, άλλα υποσχέθηκε στη Ρόδο και άλλα έπραξε!

Η υπόθεση, για την οποία πλέον θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα εξηγήσεις οι βουλευτές του νομού μας από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ σε κεντρικό επίπεδο, αναμένεται να έχει ραγδαία εξέλιξη, καθώς σε μερικές μέρες το ΕΚΑΒ δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει και να καλύψει με ασφάλεια όλες τις απαιτούμενες βάρδιες.


Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ της περιοχής μας κ. Δημήτρης Ρουσάκης, οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Ρόδο που βρίσκεται αναστατωμένο για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κ. Ρουσάκης, αρχικά είχε ζητηθεί να μετατεθούν στη Ρόδο 20 τουλάχιστον εξειδικευμένοι διασώστες για να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου όπου τα επείγοντα περιστατικά αυξάνονται κατακόρυφα.

Μάλιστα είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει άμεσα η απόσπαση 5 ατόμων στο νησί της Ρόδου από σήμερα 1η Απριλίου. Αντί των 5 ατόμων όμως, το ΕΚΑΒ σε κεντρικό επίπεδο ενέκρινε αρχικά 3 μεταθέσεις ενώ χθες το μεσημέρι τους ανακοινώθηκε ότι τελικά οι 2 από αυτές ματαιώθηκαν! Επί της ουσίας, μόνο με ένα άτομο επρόκειτο να ενισχυθεί ο τομέας Ρόδου.

Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ
Και βέβαια κάτι τέτοιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο καθώς επίσης και την παραίτηση του προϊσταμένου του ΕΚΑΒ στη Ρόδο κου Χαράλαμπου Τσιμπλέκα , αφού όπως διευκρίνισε ο κος Ρουσάκης, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι σε καμία περίπτωση.
Ο κ. Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, στα δύο περίπου χρόνια που παρέμεινε στην νευραλγική αυτή θέση του προϊσταμένου του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, είχε καταφέρει να δρομολογήσει μια σειρά από άμεσες λύσεις που ως αποτέλεσμα είχαν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας.


Ο ίδιος είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και στην περίπτωση που επιμείνει στην παραίτησή σου, η απώλειά του από τη θέση αυτή θεωρείται ως ιδιαίτερο πλήγμα στην όλη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Μάλιστα σήμερα το πρωί, το σωματείο των εργαζομένων, αναμένεται να έχει και συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην οποία θα εκθέσει αναλυτικά τα όσα διαδραματίζονται στο ΕΚΑΒ Ρόδου και την ελλιπή στελέχωσή του, καλώντας έτσι τους αρμόδιους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο να αναλάβουν την ευθύνη των σοβαρών προβλημάτων που θα προκύψουν.

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής