Ενοχοποιούνται τα δύο εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Ενοχοποιούνται τα δύο εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Ενοχοποιούνται τα δύο εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 326 ΦΟΡΕΣ

ME BΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Στα χέρια της ανακρίτριας Ρόδου βρίσκεται η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αναφορικά με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο σπίτι της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου, η οποία δολοφονήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η έκθεση εστάλη στα μέσα Μαρτίου και με αυτήν δίδονται απαντήσεις στα «ερωτήματα» που είχαν προκύψει από την διερεύνηση της υπόθεσης τόσο σε προανακριτικό όσο και σε ανακριτικό επίπεδο.

Όπως είναι γνωστό, ως δράστες του στυγερού εγκλήματος που έγινε σε βάρος της άτυχης 69χρονης, φέρονται τα ίδια της τα εγγόνια ηλικίας 26 και 29 ετών αντίστοιχα, τα οποία ωστόσο μέχρι σήμερα σε καμία από τις καταθέσεις τους δεν έχουν παραδεχτεί την πράξη τους, με εξαίρεση μία προανακριτική δήλωση του 26χρονου εγγονού, ο οποίος όμως στη συνέχεια την πήρε πίσω. Έτσι, «φως» στην όλη υπόθεση αναμένονταν να δοθεί από την εξέταση του γενετικού υλικού και των δακτυλικών αποτυπωμάτων που είχαν παρθεί από το σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας και τα οποία είχαν σταλεί στην Αθήνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Βάση των ίδιων πληροφοριών, η έκθεση που βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας από την εξέταση αυτών των στοιχείων και εξετάζεται διεξοδικά, «δείχνει» ως δράστες τον 26χρονο εγγονό και την 29χρονη αδελφή του, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή καθώς μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία της υπόθεσης θα αξιολογηθούν προκειμένου να απαντηθούν όλα τα «ερωτήματα» και κυρίως αν τα δύο εγγόνια έδρασαν από μόνα τους ή υπήρχε συνεργός ή ακόμη και συνεργοί.
Υπενθυμίζεται πως η Ουρανία Γερολύμου βρέθηκε νεκρή δίπλα από το κρεβάτι που κοιμόταν το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2014 στο σπίτι της στ’ Ασγούρου της Ρόδου.

Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα και με όσα αποκάλυψε αργότερα η ιατροδικαστική έκθεση βρήκε τραγικό θάνατο από πολλαπλά χτυπήματα στο κούτελο, στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα όπου και εντοπίστηκαν θλαστικά τραύματα και εσωτερικά τραύματα.

Ως οι δράστες της στυγερής δολοφονίας, η οποία φέρεται να έγινε για μία τηλεόραση και 100 ευρώ που αφαιρέθηκαν από το σπίτι της 69χρονης, συνελήφθησαν ο 26χρονος εγγονός και η 29χρονη αδελφή του. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και άλλα δύο άτομα 23 και 21 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο εγγονιών βρέθηκαν στο μεν σπίτι της 29χρονης ένα γυναικείο παντελόνι με εμφανή κηλίδα άγνωστης σύνθεσης και στο σπίτι του 26χρονου ένα περίστροφο παλαιού τύπου του οποίου η λειτουργικότητα εξετάζεται.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση