Διαβεβαίωση της Ν. Βαλαβάνη στον Δ. Κρεμαστινό, ότι δεν θα καταργηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Διαβεβαίωση της Ν. Βαλαβάνη στον Δ. Κρεμαστινό, ότι δεν θα καταργηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Διαβεβαίωση της Ν. Βαλαβάνη στον Δ. Κρεμαστινό, ότι δεν θα καταργηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 119 ΦΟΡΕΣ

Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλη στην οποία αναφέρει - εκτός από τους λόγους που τον εμπόδισαν να παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση για την προστασία του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου- και τη διαβεβαίωση προς εκείνον της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για μη μεταβολή του ισχύοντος καθεστώτος κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Βουλή.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω στη συνεδρίαση για την προστασία του ειδικού καθεστώτος συντελεστών ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου. Δυστυχώς, δεν δύναμαι να παραστώ καθώς θα εκπροσωπώ τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε επίσημη πρόσκληση του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και επίσκεψη στην Πρεσβεία, για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απρίλιου 1955 και τα 60 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959.

Εντούτοις, θα ήθελα να σας αναφέρω το γεγονός ότι η εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών με εκείνον της υπόλοιπης χώρας υπήρχε ρητώς και στα δυο Μνημόνια αλλά, μέχρι σήμερα, απετράπη και με τη βοήθεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε σημερινή μου συνάντηση στη Βουλή με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Ν. Βαλαβάνη, η Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει μερική μεταβολή του ΦΠΑ στο Αιγαίο, δηλαδή σε ορισμένα μόνο νησιά, καθώς αυτό θα ήταν αντισυνταγματικό. Επίσης με ενημέρωσε ότι η συνολική μεταβολή του ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου δεν υπάρχει ως θέμα προς συζήτηση.

Παράλληλα, σας γνωρίζω ότι την Πέμπτη 2 Απριλίου πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, οπότε θα του ζητήσω να μας απαντήσει ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης όσον αφορά αυτό το φλέγον για τα νησιά του Αιγαίου ζήτημα και αναμένω να έχουμε μια οριστική απάντηση.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κρεμαστινός

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο