Οι εκλογές στο σύλλογο υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Οι εκλογές στο σύλλογο υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Οι εκλογές στο σύλλογο υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Ομαλά και με συμμετοχή που κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη φορά, πριν τρία χρόνια, διεξήχθησαν προχθές, Παρασκευή, 3 Απριλίου, οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, οργάνων και αντιπροσώπων, του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε από τις 9:00 το πρωί έως και τις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του «Ροδινιού» και όλα κύλησαν ομαλά ενώ αυτή τη φορά οργανωτικά τα πράγματα ήταν καλύτερα και διευκολύνθηκαν τα μέλη να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, στήθηκαν δύο εφορευτικές επιτροπές, δηλαδή δύο κάλπες, και οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν ώστε να αποφευχθούν όσο γίνεται οι ουρές που την προηγούμενη φορά δυσκόλεψαν τη διαδικασία. Επίσης, μεταφέρθηκαν με πούλμαν οι υπάλληλοι από τα χωριά για να ψηφίσουν.


Το ποσοστό συμμετοχής φαίνεται να είναι στα ίδια, περίπου, επίπεδα με εκείνο των εκλογών πριν από τρία χρόνια καθώς κυμάνθηκε στο 57,7%. Συγκεκριμένα, από τους 1048 εγγεγραμμένους στο Σύλλογο, ψήφισαν 605 ενώ τα έγκυρα ήταν 585 για το πρώτο ψηφοδέλτιο στο οποίο ψηφίζουν για Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και Ταμείο Αλληλοβοήθειας και 584 για το δεύτερο, στο οποίο ψηφίζουν για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι παρατάξεις «Αγωνιστική Κίνηση» του μέχρι πρότινος Προέδρου κ. Φώτη Μπακίρη και η «Ενωτική Παρέμβαση» φαίνεται να καταλαμβάνουν τον ίδιο αριθμό εδρών, τέσσερις, στο Διοικητικό Συμβούλιο, αν και η πρώτη πήρε περισσότερες ψήφους.

Πιο αναλυτικά, η «Αγωνιστική Κίνηση» πήρε 263 ψήφους στο πρώτο ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ. και 266 στο δεύτερο για τους αντιπροσώπους. Η «Ενωτική παρέμβαση» πήρε 233 ψήφους στο ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ και 227 σε εκείνο για τους αντιπροσώπους. Ωστόσο, και οι δύο παρατάξεις καταλαμβάνουν από τέσσερις έδρες στο Δ.Σ. και μία καταλαμβάνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ Ρόδου που έλαβε 91 ψήφους.


Όσο αφορά στο δεύτερο ψηφοδέλτιο, η «Αγωνιστική Κίνηση» εκλέγει τέσσερις αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η «Ενωτική Παρέμβαση» εκλέγει τρεις και η ΔΑΣ εκλέγει έναν.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την κατάρτιση σε Σώμα, την εκλογή δηλαδή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και Ταμία και αναμένεται να γίνουν προτάσεις για τις θέσεις αυτές.


Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα