Ο Μιχάλης Κόκκινος στις εκδηλώσεις για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Ο Μιχάλης Κόκκινος στις εκδηλώσεις για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Ο Μιχάλης Κόκκινος στις εκδηλώσεις για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση για τις Ελληνικές εκκλησίες του Καϊρου

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων της Ελλάδος καθώς και εκπροσώπων Κυπριακών οργανώσεων, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις, δοξολογία, εκφώνηση πανηγυρικού και κατάθεση στεφάνων, για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, και τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959.

Στις εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν για να τιμηθεί η επέτειος, την 1η Απριλίου του 2015 στην Αθήνα, παρέστη ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νικόλαο Κοτζιά.

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, παρέστη αρχικώς στην Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών, ενώ ακολούθως μετέβη, μαζί με τους άλλους επισήμους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στη Μνήμη των πεσόντων Ελλήνων της Κύπρου.


Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαϊτση, πλαισίωσε από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας και Κυβέρνησης τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκο Κενεβέζο στην δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων.

«Σήμερα, λίγες μόλις ημέρες μετά τον εθνικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της εθνεγερσίας του 1821, ενωμένοι οι Πανέλληνες εορτάζουμε και τιμούμε ακόμα μία λαμπρή και ηρωική σελίδα των αγώνων του Έθνους μας», ανέφερε ο κ. Κενεβέζος στον πανηγυρικό του λόγο, που εκφωνήθηκε κατά την τελετή της δοξολογίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Οι επίσημοι αλλά και οι απλοί πολίτες κατευθύνθηκαν πεζοί από την Εκκλησία του Διονυσίου Αρεοπαγίτη προς την Πλατεία Συντάγματος, καταλήγοντας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η πορεία μέσα στο κέντρο της Αθήνας θύμισε τα χρόνια του εθνικού ξεσηκωμού στην Κύπρο, όταν οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια από πολίτες κάθε ηλικίας και κυρίως με την μαζική συμμετοχή μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσέδιδαν καθημερινά νεανικό εθνικό παλμό στην Αθήνα.


Στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσαν, μεταξύ πολλών άλλων, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση της Ελλάδος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος εκ μέρους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Μιχάλης Κόκκινος σε εκδήλωση για τις Ελληνικές εκκλησίες του Καϊρου
Την Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Καϊρου διοργάνωσαν εκδήλωση στην ιδιόκτητη έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, με θέμα: «Φωτογραφική περιήγηση-προσκύνημα στις Ελληνικές εκκλησίες του Καϊρου». Την φωτογραφική περιήγηση παρουσίασε η κ. Μαρία Αδαμαντίδου.

Η εκδήλωση ήταν επιτυχής με μεγάλη προσέλευση κοινού. Παρευρέθησαν ο Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Αθήνα Ahmed F. El Bidewy, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας Dr. Hussein M. Marie, ενώ εκ μέρους της ΓΓΑΕ ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Κόκκινος και ο κ. Θεόδωρος Δημάδης.

Ο κ. Κόκκινος περιηγήθηκε στους χώρους του Συνδέσμου από τον Πρόεδρο κ. Μιχαηλίδη με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα, που αφορούν στον Ελληνισμό της Αιγύπτου.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη