Η εκδήλωση στην Κάρπαθο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Η εκδήλωση στην Κάρπαθο  για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Η εκδήλωση στην Κάρπαθο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 231 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σειράς επισήμων και πλήθους πολιτών διοργανώθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου από την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, στο κτίριο όπου εδρεύει στα Πηγάδια, επετειακή εκδήλωση εν όψει της συμπληρώσεως 80 χρόνων τόσο από την απρόσμενη άφιξη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο το έτος 1935, όσο και από τα εγκαίνια του νεόδμητου κτιρίου των Διοικητηρίων του νησιού.


Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε η όλη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Τσανάκη – Σορώτου συνοδευόμενη από αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου, εκπρόσωποι των κρατικών αρχών και άλλοι επίσημοι.


Μίλησαν:
i. ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου κ. Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης με θέμα τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την άφιξη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο και

ii. ο Αρχιτέκτονας κ. Μάκης Μαυρολέων με θέμα το κτίριο των Διοικητηρίων της Καρπάθου και την Ιταλική αρχιτεκτονική της μεσοπολεμικής περιόδου στη Δωδεκάνησο.


Ο Έπαρχος Καρπάθου εξήγγειλε στο πλαίσιο του χαιρετισμού του από τη μια την αποδοχή της κατατεθείσας πρότασης κατασκευής και τοποθέτησης του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κάρπαθο κι από την άλλη την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου πίστωσης 150.000€ για την έναρξη των επισκευών του κτιρίου των Διοικητηρίων της Καρπάθου.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion