Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και μαϊντανό

Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και μαϊντανό

Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και μαϊντανό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας

Χρόνος Προετοιμασίας: 30'

Βαθμός Δυσκολίας: 2


Υλικά για 4 άτομα

* 4 μπουτάκια κοτόπουλο τεμαχισμένα

* 70ml λευκό κρασί

* 50γρ. τυρί φέτα τριμμένη

* 30ml ελαιόλαδο

* 200ml (περίπου) νερό

* 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

* ¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

* Χυμό από 1 λεμόνι

* Αλάτι, πιπέρι και κύμινο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με όλο το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού μαραθεί προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να ψηθεί το κοτόπουλο. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips: Μην ξεγελαστείτε από το εξωτερικό χρώμα του κοτόπουλου όταν το ψήνετε στο τηγάνι. Φροντίστε να είναι απόλυτα ψημένο και στο εσωτερικό του!

Πηγή: rodosfoodnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές