Κέντρο υποδοχής θέλουν οι Τηλιακοί

Κέντρο υποδοχής θέλουν οι Τηλιακοί

Κέντρο υποδοχής θέλουν οι Τηλιακοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Τους λόγους για τους οποίους στην Τήλο είναι υπέρ της δημιουργίας μίας δομής πρώτης υποδοχής για τους παράτυπους μετανάστες που κατακλύζουν το νησί από πέρυσι, εξηγεί η δήμαρχος κα Μαρία Καμμά.

Όπως δήλωσε, είναι λογικό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας αφού όχι μόνο θεωρούν αυτονόητο να φέρονται ανθρώπινα αλλά και να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και της κάνει εντύπωση που οι υπόλοιποι δεν το βλέπουν έτσι αφού πρέπει και αυτοί να προφυλάξουν τη δημόσια υγεία και την υγεία των κατοίκων των νησιών.

Όπως εξήγησε η Δήμαρχος, οι άνθρωποι αυτοί έρχονται από εμπόλεμες περιοχές, περνάνε πάρα πολύ δύσκολα, οπότε όταν κάποιος έχει την αγωνία του να σώσει τη ζωή του, το τελευταίο που θα σκεφτεί είναι να φροντίσει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία του.

«Δεν αναρωτιόμαστε και δεν ανησυχούμε πως μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία των δημοτών μας και των πολιτών μας;

Δεν θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός και η πρώτη μας ανησυχία και όχι όλα τ’ άλλα που συζητάμε τώρα;», τόνισε η Δήμαρχος.

Όπως είπε, αυτή ήταν η αγωνία τους από πέρυσι που ξεκίνησε πολύ έντονα το φαινόμενο και τους κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα φέτος για το προσφυγικό κύμα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, πέρυσι, από την Τήλο πέρασαν 2500, κυρίως Σύριοι, και αναρωτήθηκε τι έχει κάνει η πολιτεία από πέρυσι μέχρι φέτος αφού δεν έχει γίνει κάποια δομή.

Όλα όσα γίνονται, είπε, είναι από τους κατοίκους και το Δήμο της Τήλου που εδώ και 35 μήνες με μηδενικούς ΚΑΠ και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ γι’ αυτούς «αλλά είμαστε περήφανοι γιατί δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας», όπως είπε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι, παρ’ όλες τις υποσχέσεις ότι θα είχαν σκάφος του λιμενικού, εξακολουθούν να μην έχουν και αυτό σημαίνει ότι πάλι οι κάτοικοι, πάλι ο Δήμος με το σκάφος που διαθέτει κάνουν από μόνοι τους την περισυλλογή των ανθρώπων αυτών από τα βράχια του νησιού!

Σημειώνεται ότι το μεταναστευτικό θα θέσει εκτός ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, ο Πρόεδρός της, Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Η κατάσταση στο νησί
Καταρχήν, το πλοίο της Τήλου, το «Sea star», μετά και την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ δεν μπορεί να συνεχίσει και βρίσκονται σε διαδικασία πώλησής του, αν και έχει κλείσει τον κύκλο του και έχει επιτελέσει τον σκοπό που αγοράστηκε και βρίσκονται στη διαδικασία αντικατάστασής του.

Εκείνο που επιθυμούν είναι να χτίσουν ένα νέο πλοίο και ελπίζουν να τους ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα νησιά και να φτιάξουν κάτι πολύ ωραίο και μεγάλο γιατί δεν πιστεύουν ότι είναι μία προσπάθεια μόνο για την Τήλο αλλά αφορά όλη την περιοχή μας.

Σημείωσε, ακόμη, ότι μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. ο Δήμος της Τήλου έχασε το 50% των εσόδων του αλλά δεν πρόκειται να προβεί σε αύξηση τελών αφού η οικονομική κατάσταση των πολιτών είναι δύσκολη και δεν είναι εύκολες οι συνθήκες διαβίωσης της Τήλου εκτός του ότι πρέπει να μεταβαίνουν για κάθε θέμα υγείας στη Ρόδο αφού εδώ και τρία χρόνια, μετά το θάνατο του αείμνηστου Τάσου Αλιφέρη, δεν έχουν γιατρό.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων