Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα νησιά μας

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα νησιά μας

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8248 ΦΟΡΕΣ

6,1 Ρίχτερ νότια της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση αρκετά έντονη, έγινε αισθητή πριν λίγα δευτερόλεπτα και στη Ρόδο....

Ο σεισμός είχε ένταση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίζεται νότια της Καρπάθου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού ήταν 25 χλμ νότια της Κάσου και 62 νότια της Καρπάθου, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κρήτη.

Πάντως από τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η "Ροδιακή" δεν φαίνεται να έχουν υπάρξει προβλήματα ή ζημιές από τον σεισμό στα νησιά που έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την καταγραφή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.07, ενώ μέχρι τις 21.24 καταγράφηκαν ακόμη τρεις μετασεισμοί 3.9, 3.7 και 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.


Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο έπαρχος Καρπάθου - Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για ζημιές στα νησιά Κάρπαθος και Κάσος όπου ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός.
Ο κος Μηνατσής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους των δύο νησιών, καθώς επίσης και με τις αστυνομικές αρχές, ο οποίοι τον ενημέρωσαν ότι υπήρξε (όπως ήταν φυσιολογικό) ανησυχία από τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους βγήκαν στους δρόμους.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας