Oι ενέργειες της Περιφέρειας για τις πλημμύρες στη Λέρο

Oι ενέργειες της Περιφέρειας για τις πλημμύρες στη Λέρο

Oι ενέργειες της Περιφέρειας για τις πλημμύρες στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 103 ΦΟΡΕΣ

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος με έγγραφο που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία για τις ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μετά την καταστροφική κακοκαιρία στις 28/3/2015 στη Λέρο.

Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν ως απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέρο, ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής κος Ματθαιόπουλος.

Είναι εμφανέστατο ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά πραγματοποίησε και πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στο νησί της Λέρου.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μόλις έλαβε το αίτημα του Δήμου Λέρου( 28/3/2015) για να κηρυχθεί το νησί σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», λόγω των καταστροφών που υπέστη εξ αιτίας της έντονης κακοκαιρίας, διαβίβασε το αίτημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με απόφαση του κου Πανούση, Αναπληρωτή Υπουργού Δημοσίας Τάξης, η Λέρος κηρύχθηκε από 28/3/2015- 30/5/2015 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στις 30/3/2015 το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου συγκρότησε επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την καταγραφή των ζημιών και άμεσα ενημέρωσε τον Δήμο Λέρου ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

To κλιμάκιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επισκέφθηκε το νησί και σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου ξεκίνησε η αποτίμηση και η καταγραφή των ζημιών. Η κατάσταση από τότε έχει ομαλοποιηθεί. Επίσης την Μ. Εβδομάδα περιόδευσε στην Λέρο ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση εντός των προσεχών ημερών της καταγραφής των ζημιών θα υπάρξει αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία, συγκεκριμένης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών».

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων