Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις αφίξεις μεταναστών

Εκτός ελέγχου η κατάσταση  με τις αφίξεις μεταναστών

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις αφίξεις μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 393 ΦΟΡΕΣ

Τελειωμό δεν έχουν οι καραβιές των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στα νησιά μας, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες «υποδέχτηκαν» τις τελευταίες δύο ημέρες συνολικά 373 άτομα σε Σύμη, Κω, Φαρμακονήσι και Λέρο!

Πιο συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση 68 παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Συγκεκριμένα, μετά από την αξιολόγηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση διά θαλάσσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε προσαραγμένο, σε βραχώδη περιοχή κοντά στον όρμο της «Μαραθούντας» στη Σύμη, θαλαμηγό σκάφος οι επιβαίνοντες του οποίου είχαν τραπεί σε φυγή σε ορεινή και δύσβατη περιοχή. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν τελικά στον εντοπισμό και τη διάσωση των εξήντα οκτώ (68) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από το θαλαμηγό σκάφος.


Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.
Επίσης προχθές το πρωί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Σύμης 67 Σύριοι (51 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 11 παιδιά) τους οποίους και συνέλαβαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.


Αλλά και στην Κω βραδινές ώρες προχθές, οι λιμενικοί εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Κω 33 παράνομους μετανάστες. Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω όπου, εκτός από τους 11 ανήλικους, όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όμως οι Λιμενικοί εντόπισαν και άλλα 36 άτομα, παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς προχθές τα ξημερώματα, αυτή τη φορά, στην παραθαλάσσια περιοχή «Λάμπη» της Κω μετά από ενημέρωση που είχαν από τα στελέχη του στρατιωτικού φυλακίου στην περιοχή «ΣΚΑΝΔΑΡΙ».


Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης στον εντοπισμό και τη διάσωση 45 παράνομων αλλοδαπών προέβη τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές το προσωπικό του Λιμεναρχείου της Κω.


Όπως έγινε γνωστό, οι αλλοδαποί επέβαιναν σε μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα, την οποία εντόπισαν οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας στην Κω. Και αυτοί οι αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι δεν έφεραν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ η βάρκα κατασχέθηκε.


Αλλά και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω προχθές το απόγευμα εντόπισαν στην πόλη της Κω 55 υπηκόους Συρίας (45 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 8 παιδιά) τους οποίους και συνέλαβαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.


Εξάλλου και στο Φαρμακονήσι, άλλοι 41 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν από λιμενικούς να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα η οποία έπλεε ανοικτά του νησιού, ακυβέρνητη.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμένα Φαρμακονησίου όπου κρατούνται από τη στρατιωτική φρουρά της νήσου προκειμένου στη συνέχεια μεταφερθούν στη Λέρο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Τέλος χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκαν στη Λέρο από αστυνομικούς του νησιού 28 άτομα από τη Συρία (17 άνδρες και 4 γυναίκα που συνόδευαν 7 παιδιά) οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου