Θα λυθεί σύντομα το θέμα που προέκυψε με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Θα λυθεί σύντομα το θέμα που προέκυψε με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Θα λυθεί σύντομα το θέμα που προέκυψε με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Η συνεργασία θα συνεχιστεί κανονικά, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης

Συνάντηση με τους βουλευτές Δημήτρη Γάκη και Νεκτάριο Σαντορινιό θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Αγαπητός Πάλλας για να ζητήσει την παρέμβασή τους, στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με τη λειτουργία της εταιρίας κυρίως σε ό,τι αφορά την πιστοποίησή της από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Εκτός όμως από τη συνάντηση αυτή ο κ. Πάλλας θα πραγματοποιήσει μετά από μία εβδομάδα ταξίδι στην Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει το νομικό σύμβουλο των εργαζομένων στην εταιρία Μιχάλη Κόκκινο, με τον οποίο είχε ήδη επικοινωνία και υποσχέθηκε να βοηθήσει.

Εξάλλου χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ( σχετικά είχε γράψει η «Ρ» που αποκάλυψε πρώτη το θέμα ) με τον οποίο συζητήθηκε το πρόβλημα, και αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η σύμβαση στο σημείο που αφορά το αντικείμενο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Μετά την τροποποίηση η σύμβαση θα έρθει για έγκριση εκ νέου στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να προχωρήσει και η πρόσληψη του προσωπικού, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και οι διαδικασίες πιστοποίησης από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Το έγγραφο του αρχηγείου
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η εταιρία είχε καταθέσει προ καιρού σχετικό αίτημα στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος για το οποίο στάλθηκε απάντηση που παραλήφθηκε στις 6 Μαρτίου από την ΠΥ Ρόδου.

Με το έγγραφο γινόταν γνωστό ότι η οικεία πυροσβεστική υπηρεσία μπορούσε να διαθέσει εκπαιδευτές για να κάνουν ενημέρωση διάρκειας δύο ωρών στους υπαλλήλους της εταιρίας.

Φυσικά αυτό δεν έλυνε το πρόβλημα, καθώς ο νόμος 3852/2010 τον οποίο επικαλέστηκε και ο επίτροπος αναφέρει ότι «επιτρέπεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο δράσεις δασοπυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας κατόπιν σχετικής πιστοποίησης των εταιρειών από την Πυροσβεστική Ακαδημία».

Το έγγραφο αυτό όμως ουδέποτε έφτασε στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η οποία ενημερώθηκε για την ύπαρξή του μόλις χτες, όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα και όταν ήταν πολύ αργά.

Ανακοίνωση Περιφέρειας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια αναφέρονται τα εξής: «Κανονικά θα προχωρήσει η συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που ενέκρινε προσφάτως το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτό αποφασίστηκε στην διάρκεια συνεργασίας που είχε χτες το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με εκπροσώπους της εταιρείας, μετά το ζήτημα που προέκυψε, όταν ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε την πιστοποίηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου να εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Γιώργος Φιλιππάκος, ο προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αγαπητός Πάλλας και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην εταιρεία.

Όπως δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης, η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συνεχιστεί κανονικά, με την διαφοροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης στο επίμαχο σημείο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής της από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου το δυναμικό της εταιρείας να μπορέσει να συμμετάσχει στο έργο της πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος, επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούλησή του να συνεχίσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ το έργο της, δήλωσε: «Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά, διαφοροποιώντας το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης.

Μάλιστα, αποφασίσαμε και την αύξηση του προϋπολογισμού για την σχετική δράση, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία μας το συντομότερο δυνατόν, μόλις δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις, και με τρόπο αποτελεσματικό για τις ανάγκες του τόπου.

Εμείς τις πολιτικές αποφάσεις θα τις έχουμε σύντομα από εκεί και πέρα είναι θέμα των ελεγκτικών μηχανισμών. Όποτε έχουμε τις εγκρίσεις θα προχωρήσουμε».

Τη λύπη του εκφράζει ο Ρεσβάνης
Τη λύπη και τη στενοχώρια όλων των συναδέλφων του εκφράζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην (πολύπαθη) ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για την εμπλοκή που δημιουργήθηκε και πάλι λόγω της μη έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης από τον Επίτροπο, τονίζοντας, όμως, ότι έχουν τη στήριξη τόσο του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου όσο και του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου ενώ απευθύνουν έκκληση και στους βουλευτές του Νομού μας.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο κ. Ρεσβάνης ανέφερε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πάλι έχει να κάνει με την πιστοποίηση της Εταιρίας αφού, όπως είχε περάσει ο σχετικός νόμος από τη Βουλή, έπρεπε να έχουν την πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, κάτι το οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα.

Όπως εξηγεί, έτσι όπως το λέει ο νόμος, είναι υποχρεωμένοι να έρθουν στη Ρόδο από την Πυροσβεστική Ακαδημία ή να πάνε εκπρόσωποι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει η Εταιρία την πιστοποίηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, πρόκειται για κάτι απλό και δεν θεώρησαν ότι θα αποτελούσε πρόβλημα.

Μάλιστα, είχαν προνοήσει και πριν δύο-τρεις μήνες είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, είχαν στείλει το αίτημα και περίμεναν την απάντηση από τον Ιανουάριο, μετά τους είπαν στις αρχές καλοκαιριού και φθάσαμε μέχρι σήμερα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι τους έδωσαν συγχαρητήρια επειδή πέρασε αυτός ο νόμος μόνο για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ φωτογραφικά, και αντί να είμαστε περήφανοι, όπως είπε, κόλλησε με την πιστοποίηση.

Ανέφερε, ακόμη, ότι στάλθηκαν τα χαρτιά στη Ρόδο εγκεκριμένα για να γίνει η πιστοποίηση για το οποίο, όμως, δεν τους ενημέρωσε η Πυροσβεστική Ακαδημία και είχαν μείνει στην Υπηρεσία, άγνωστο για ποιο λόγο.

Όπως είπε, το έγγραφο έχει σταλεί εδώ πριν από ένα μήνα και η γνωμάτευση είναι θετική.

Τώρα ζητούν από τους βουλευτές να βοηθήσουν αφού το έγγραφο που έχει σταλεί ως απάντηση αναφέρει ότι είναι εθελοντές. Και δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων: «Εμείς δεν είμαστε εθελοντές.

Εθελοντές είμαστε όταν δεν δουλεύουμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, όπως κάνει ο κάθε άνθρωπος όταν καίγεται ο τόπος του.

Και εμείς δεν μπαίνουμε στα χωράφια της πυροσβεστικής, δεν πάμε να αντικαταστήσουμε την Πυροσβεστική.

Απεναντίας, βοηθάμε την πυροσβεστική, την ενημερώνουμε και, όταν υπάρχουν συμβάντα, από κοινού προσπαθούμε να κάνουμε το αυτονόητο. Δεν επεμβαίνουμε εμείς ούτε σε αστικά, ούτε σε τροχαία.

Απλώς τους βοηθάμε και δεν πιστεύω ότι έχουν κάποιο πρόβλημα με εμάς, τα τελευταία χρόνια έχουμε άριστη συνεργασία».

Κάνουν έκκληση, λοιπόν, στους βουλευτές να τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν αυτό ακριβώς που κατάφεραν με το τόσο κόπο και είναι νόμιμοι.

Όπως λέει, χαρακτηριστικά, ο κ. Ρεσβάνης, είναι αμαρτία να παιδεύονται και να μην μπορούν να πιάσουν δουλειά και τώρα να πρέπει να γίνει άλλη π.σ. από την οποία να αφαιρέσουν το κομμάτι της πολιτικής προστασίας.

«Δηλαδή, να γίνουμε κάτι το οποίο δεν είμαστε», τονίζει και συμπληρώνει ότι τόσο Δήμαρχος όσο και ο Περιφερειάρχης τους στηρίζουν.

Ακόμη, ο Επίτροπος περιμένει μήπως στις επόμενες ημέρες πάρουν την πιστοποίηση για να επαναληφθεί αυτή η π.σ. Αν, όμως, δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να συναφθεί καινούργια από την οποία θα αφαιρέσουν τις δράσεις της πολιτικής προστασίας.

Και είπε: «Εμείς βοηθάμε τον τόπο και παίρνουμε και εμείς ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας ο οποίος είδε ότι εμείς πάμε να “σκεπάσουμε” την Πυροσβεστική. Ποτέ δεν το κάναμε και ούτε είναι ο σκοπός μας αυτός.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και εφόσον πέρασε αυτός ο νόμος και είμαστε νόμιμοι, θέλουμε οι βουλευτές να πάρουν θέση και να πάμε να βρούμε μία λύση αύριο, να πάμε να φέρουμε την πιστοποίηση κάτω.

Η Εταιρία είναι νόμιμη, πρέπει να πιστοποιηθεί και είναι υποχρεωμένοι να μας πιστοποιήσουν».

Κλείνοντας, ο κ. Ρεσβάνης εξέφρασε τη στενοχώρια όλων των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αφού, όπως είπε, παρά τη στήριξη και το γεγονός ότι ψηφίστηκε ο νόμος, θεωρούν ότι είναι μεγάλη αδικία να παραμένουν άνεργοι.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου