Στη Ρόδο την Τετάρτη η Αλέκα Παπαρήγα

Στη Ρόδο την Τετάρτη  η Αλέκα Παπαρήγα

Στη Ρόδο την Τετάρτη η Αλέκα Παπαρήγα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 92 ΦΟΡΕΣ

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, μέλος του πολιτικού γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, θα βρεθεί στην Ρόδο την ερχόμενη Τετάρτη 22 Απριλίου, προκειμένου να μιλήσει στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, σε μία πολιτική ομιλία που διοργανώνει η τομεακή επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου, η οποία έχει και χροιά…προεκλογική.

Στην επίσκεψη της κας Παπαρήγα, αναφέρθηκε, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γραμματέας της τομεακής επιτροπής, κ. Τάκης Πότσος και είπε ότι η επίσκεψή της εδώ θα εστιάσει στο Νοσοκομείο και τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, όμως θα έχει και άλλες συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, καλούν τον κόσμο να έρθει, ν’ ακούσει και να βγάλει συμπεράσματα με βάση αυτά που ζει και πολύ περισσότερο γι’ αυτά που θ’ αντιμετωπίσει αύριο-μεθαύριο. Όπως είπε, πρόκειται για μία πολιτική ομιλία που οργανώνει το κόμμα για την ενημέρωση του κόσμου και των εργαζομένων…εν είδει προεκλογικής ομιλίας μάλιστα, μια και τα σενάρια είναι πολλά.

Η κα Παπαρήγα θα επισκεφθεί χώρους εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της υγείας που έχει αναδείξει το κόμμα τοπικά και έχει άμεση σχέση και με το μεταναστευτικό καθώς τα προβλήματα είναι τεράστια.

Όπως είπε ο κ. Πότσος, το νοσοκομείο υπολειτουργεί, παρακολουθούμε μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ ιατρικού συλλόγου και νοσοκομειακών γιατρών, η κατάσταση είναι δύσκολη και την πληρώνει ο απλός κόσμος.

Θέλουν να αναδείξουν προβλήματα που “καίνε” καθημερινά τον κόσμο και κάποιοι είπαν ότι λύθηκαν. Ο προγραμματισμός επισκέψεων της κας Παπαρήγα στη Ρόδο θα γίνει και με βάση το χρόνο που θα βρίσκεται στη Ρόδο.

Όσο αφορά στα προβλήματα και τα θέματα που θέλει να αναδείξει το κόμμα, μεταξύ άλλων ο κ. Πότσος τόνισε ότι προπαγανδίζουν το τέλος του Μνημονίου και αναρωτήθηκε αν καταργήθηκε κάποιος από τους εφαρμοστικούς νόμους, που ξεπερνούν τους 400, και…δεν το πήραμε χαμπάρι, ενώ, τους τελευταίους μήνες, δεν υπήρξε καμία κατάργηση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Βουλή.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, ρώτησε αν καταργήθηκε ο νόμος που θέλει τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα να δουλεύουν τις Κυριακές, και αναρωτήθηκε αν τελικά είναι τεράστια σπέκουλα και απάτη ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, η συνάντηση των εργοδοτικών φορέων του ΣΕΒΕ με τον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη, ο οποίος έθεσε..στο απώτερο μέλλον την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της τ.ε. του ΚΚΕ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος θα οξύνονται και θεωρούν ότι επιβεβαιώνονται με αυτό που είχαν πει προεκλογικά, δηλαδή για συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με διαφορετικό τρόπο διαχείρισης και για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων από μια άλλη κυβέρνηση.

Επανέλαβε, στη συνέχεια, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με τον ίδιο το λαό.

Για το μεταναστευτικό
Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Πότσος και επειδή πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το θέμα της μετανάστευσης και στη δική μας περιοχή αλλά και στα νησιά ολόκληρου του Αιγαίου, ξεκίνησε λέγοντας ότι, μετά το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, είναι επόμενο η αύξηση της εισροής μεταναστών στη δική μας την περιοχή και γενικότερα στα παράλια των Μεσογειακών χωρών που θεωρούνται από την ίδια την Ε.Ε. πύλη εισόδου και μεγαλύτερη είναι η δική μας χώρα και ειδικά τα νησιά.

Αυτό, όμως, που οι ίδιοι θέλουν να επισημάνουν στον κόσμο είναι ότι γίνεται πολύ σπέκουλα από πολιτικά κόμματα, βουλευτές, από φορείς γενικότερα για το τι έχει γίνει και το τι πρέπει να γίνει χωρίς όμως κανένας ουσιαστικά να αγγίζει την πολιτική αιτία που έχει σαν αποτέλεσμα αυτό το οποίο βιώνουμε και στη δική μας την περιοχή και αυτή δεν είναι άλλη από τη φτώχεια, τον πόλεμο και ό,τι επικρατεί σ’ αυτές τις χώρες αφού είναι λογικό ένας κόσμος όταν δεν έχει μέλλον να ψάχνει ένα καλύτερο αύριο μεταναστεύοντας και ερχόμενος στη δική μας την περιοχή.

«Τι είναι, όμως, αυτό που δημιουργεί τον πόλεμο και την αιτία και τι θέση πήραν τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης και της προηγούμενης και γενικότερα της αντιπολίτευσης, πλην ΚΚΕ, όσο αφορά στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, χωρών της Ε.Ε., τότε ενθαρρύνοντας την αντιπολίτευση του Άσαντ στη Συρία, ενισχύοντας τους σημερινούς τζιχαντιστές, που τους γύρισε μπούμπεραγνκ; Τι θέση πήραν τα κόμματα ενάντια στους πολέμους που έχουμε βιώσει και εμείς τα τελευταία χρόνια στις χώρες της Μέσης Ανατολής και τις χώρες της Αφρικής;

Ουσιαστικά, άλλοι έκλεισαν το στόμα και άλλοι στήριξαν, άμεσα ή έμμεσα, τους φορείς αυτούς και τους Οργανισμούς που στρέφονται ενάντια στους λαούς των χωρών αυτών και μιλάμε για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», είπε ο κ. Πότσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εμμένουν στη δική τους θέση να δοθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο αυτό «και…αν έχουν τα κότσια αυτοί που προπαγάνδιζαν ότι τάχα μου θα χορέψουν τις αγορές και την Ε.Ε. με το νταούλι και με το ζουρνά και τους χορεύουν σήμερα στο ταψί, ας έρθουν σε ρήξη και ανυπακοή παρακάμπτοντας την πολιτική της Ε.Ε. στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο!», είπε.

Ερωτηθείς, τέλος, ποια είναι η θέση τους για τα Κέντρα πρώτης υποδοχής, ο Γραμματέας είπε ότι ο τρόπος που το παρουσιάζουν δεν μπορεί να γίνει αφού δεν μπορεί να υπάρξει Κέντρο προσωρινής υποδοχής όταν δεν υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γιατροί.

Γι’ αυτό θεωρούν ότι είναι υποκριτικό κάποιοι να παρουσιάζουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα μέσα στο πολιτικό σύστημα που το δημιουργεί και ότι θα δώσουν λύση στα πρόβλημα του κόσμου αυτού. «Γιατροί δεν υπάρχουν και η δεύτερη υποδοχή που θα είναι; Στη συνέχιση της λειτουργίας των γκέτο που έχουν φτιάξει στην υπόλοιπη Ελλάδα;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου