Ο Πήγασος πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος

Ο Πήγασος πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος

Ο Πήγασος πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 59 ΦΟΡΕΣ

Στο πρώτο ματς της σειράς που πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί, επιβλήθηκε του Ιάλυσου με 37-25

Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν ο Πήγασος και ο Ιάλυσος είναι να ξεχάσουν όσο γρηγορότερα γίνεται τον πρώτο τελικό του φετινού πρωταθλήματος γυναικών και να κάνουν …επανεκκίνηση!

Ναι μεν η ομάδα της Κρεμαστής έκανε το 1-0 και βρίσκεται άλλη μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, αποκλείεται δε να έμεινε ευχαριστημένη από την αγωνιστική της εικόνα. Και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση πρέπει να αισθάνεται ο Ιάλυσος ο οποίος μέσα στο γήπεδό του πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και δεν έδειξε ούτε ψήγματα των δυνατοτήτων του.

Αν στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος έπαιξαν οι δύο καλύτερες ομάδες, τότε τα προγνωστικά για τα μπαράζ ανόδου στην Α1 δεν είναι ευχάριστα. Αν, όμως, οι δύο ομάδες έτυχε να βρεθούν ταυτόχρονα σε κακή βραδιά, ειδικά μετά από ενάμιση μήνα απραξίας, τότε έχουν τα ελαφρυντικά τους και απομένει να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στον αυριανό δεύτερο τελικό.

Η αναμέτρηση της Πέμπτης δεν αντέχει περαιτέρω κριτικής. Το τελικό 25-37 είναι απολύτως ενδεικτικό των πεπραγμένων στο παρκέ. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν υποφερτό, με τον Ιάλυσο να έχει μικρό προβάδισμα και τον Πήγασο να χάνει τη μία βολή πίσω από την άλλη και την Καραμπατζάκη να είναι σκιά του εαυτού της.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, τα καλάθια «μάτωσαν» και στις δύο πλευρές του γηπέδου αλλά κυρίως του Ιάλυσου (πέτυχε από τρεις πόντους τόσο στο 2ο όσο και στο 3ο δεκάλεπτο) ενώ στις άμυνες «έπεφτε ξύλο».

Με τούτα και μ’ εκείνα, το σκορ ήταν κλειστό μέχρι το 27’ (17-18). Αυτό ήταν η «κλήση αφύπνισης» του Πήγασου που έκανε ένα σερί 14-0 και προηγήθηκε 17-32 στο 33’. Υπό άλλες συνθήκες, θα μιλούσαμε για διαφορά που ανατρέπεται σε εφτά λεπτά αγώνα αλλά ο Ιάλυσος δεν έδειχνε ικανός να γυρίσει το ματς. Κάτι που φαίνεται να καταλάβαιναν και οι ίδιες οι αθλήτριες του Γιώργου Χατζηκαλημέρη, χάνοντας την όποια ενέργεια και διάθεση σε εκείνο το σημείο.

Δεκάλεπτα: 11-8, 14-16(ημιχρ.), 17-28, 25-37
Διαιτητές: Ξανθός, Αντωνίου

Ιάλυσος (Χατζηκαλημέρης): Κυπραίου 8, Καστάνια 3, Γαλαχουσίδη 4, Κεντικελήν, Λαού 4, Κουλτινίου, Εξουζίδου 2, Παπαοικονόμου 4.
Πήγασος (Αθανασιάδης): Καραμολέγκου, Σουλούνη 2, Καραμπατζάκη 14, Καλιοντζόγλου 1, Σταυρά, Χριστοδούλου, Μπούζα 8, Μάτση 11, Μανωλάκη 1, Σταυρίδη.

Εξάλλου, τον αυριανό τελικό στην Κρεμαστή (16.00’) θα διευθύνουν οι Άρης Φάκαρος και Μιχάλης Κιόττου.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο