Δικάζονται τρεις Παραδεισιώτες για το μαχαίρωμα αλλοδαπών

Δικάζονται τρεις Παραδεισιώτες για το μαχαίρωμα αλλοδαπών

Δικάζονται τρεις Παραδεισιώτες για το μαχαίρωμα αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 759 ΦΟΡΕΣ

Τις βαρύτατες ποινές που τους έχουν επιβληθεί πρωτόδικα θα επιχειρήσουν να μειώσουν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις αρχές Μαΐου τρεις νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπών από το Πακιστάν τον Φεβρουάριο του 2012.

Πρόκειται για δύο 28χρονους και έναν 22χρονο οι οποίοι κατηγορούνται για: σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συρροή από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απλή συνέργεια στη ληστεία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι μαζί με έναν 23χρονο βρέθηκαν πριν από τρία χρόνια για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω όπου όλοι πλην του 23χρονου κρίθηκαν ένοχοι.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και φυλάκιση 8 μηνών στον πρώτο 28χρονο, συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και φυλάκιση 6 μηνών στον δεύτερο 28χρονο και φυλάκιση 2 ετών και 17 μηνών στον 22χρονο.

Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις των δύο 28χρονων ενώ ανέστειλε την ποινή επί τριετία για τον 22χρονο. Κατά της απόφασης αυτής οι τρεις κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 4 Μαΐου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Σε ότι αφορά τον 23χρονο κρίθηκε αθώος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το επεισόδιο με τους αλλοδαπούς στο Παραδείσι
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2012 στο Παραδείσι και είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο Αφγανοί μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη(!) ενώ ο ένας από τους Ροδίτες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο πιθανότητα με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος με τον 28χρονο που αναζητούνταν (πρώτος κατηγορούμενος), μπήκαν σε σπίτι αλλοδαπού από το Πακιστάν και ασκώντας του σωματική βία αφαίρεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι και μια φωτογραφική μηχανή.

Στην συνέχεια, από κοινού όλοι οι κατηγορούμενοι, στην ίδια περιοχή, παραβίασαν σπίτι που διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν και ασκώντας τους σωματική βία απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα. Κατά την διάρκεια της ληστείας, ο 28χρονος που αναζητούνταν, τραυμάτισε με μαχαίρι δυο από τους αλλοδαπούς στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, αφήνοντάς τους έτσι στο πάτωμα αιμόφυρτους.

Οι Αφγανοί δεν έμειναν έτσι. Ο ένας από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, πήρε στα χέρια του έναν μπαλτά ή μεγάλο μαχαίρι (δεν εντοπίστηκε από την έρευνα των αστυνομικών) και χτύπησε στο πρόσωπο τον έναν Έλληνα.

Οι τραυματισθέντες Αφγανοί, ηλικίας 22 και 24 ετών μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Στην κατοχή του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από την ληστεία σε βάρος του Πακιστανού.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 28χρονου συλληφθέντα (δεύτερος κατηγορούμενος) εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και βιαίας προσαγωγής του Ανακριτή Ρόδου, για παράνομη οπλοφορία.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ από τον ανακριτή Ρόδου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 28χρονο που δεν είχε εντοπιστεί.

Έτσι απογευματινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου 2012 αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας και αναζήτησης εντόπισαν τον 28χρονο στο Παραδείσι και αφού συνελήφθη υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο σε ανεγειρόμενη οικοδομή που είχε κρύψει δυο στιλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Πιο συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενοι επεσήμαναν πως πρόκειται για τυχαίο περιστατικό και πως σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικές συμπεριφορές από μέρους τους. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν έγιναν αποδέκτες της προκλητικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών.

Χωρίς να δώσουν συνέχεια, οι πέντε νεαροί πήγαν στο σπίτι ενός 23χρονου και εκεί άρχισαν να καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ. Τότε και χωρίς να έχουν πλήρη αντίληψη του τι έκαναν αποφάσισαν να επισκεφθούν το χώρο όπου διέμεναν οι αλλοδαποί όπως και έγινε. Ωστόσο ο 28χρονος αρνήθηκε ότι φορούσε κουκούλα όπως κατηγορείται, και αποδέχτηκε μόνο τις κλοπές.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο 28χρονοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Σε ότι αφορά τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στους δύο τελευταίους επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ποσού 1000 ευρώ έκαστος.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν μόνο τέσσερα άτομα και μετά την αθώωση του 23χρονου στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσουν οι δύο 28χρονοι και ο 22χρονος.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας