Πολυδύναμα ιατρεία για εξετάσεις στους μετανάστες

Πολυδύναμα ιατρεία για εξετάσεις στους μετανάστες

Πολυδύναμα ιατρεία για εξετάσεις στους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη τη Δευτέρα στη Ρόδο με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το σχέδιο του υπουργείου υγείας και του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, που προβλέπει τη δημιουργία δομών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους πρόσφυγες, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στη Ρόδο, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον πρόεδρό του καθηγητή χειρουργικής Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον κ. Γιαννόπουλο θα συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής του κέντρου γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο γιατρός Γεώργιος Ρηγάκος.

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ θα επισκεφτούν σύμφωνα με το πρόγραμμα τοπικές μονάδες υγείας, υπηρεσίες πρώτης υποδοχής καθώς και χώρους φιλοξενίας παράτυπα εισερχόμενων ατόμων, τόσο στη Ρόδο όσο και στην Τήλο. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στην περιφέρεια και σε αυτήν κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων φορέων.

Το σχέδιο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σχέδιο που θα παρουσιαστεί προβλέπει τη δημιουργία δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους πρόσφυγες σε συγκεκριμένες περιοχές και αφορά τις περιφέρειες βορείου και νοτίου Αιγαίου καθώς και τα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αττική.
Έτσι δημιουργούνται:

- Αυτόνομες δομές παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στις πύλες εισόδου των νησιών μας, που θα έχουν χαρακτήρα πολυδύναμων ιατρείων που θα στελεχωθούν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
- Κεντρικός μηχανισμός εποπτείας και διοίκησης των δομών αυτών απευθείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ
- Σύστημα καταγραφής και αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων


Παράλληλα θα υλοποιηθούν δράσεις εκπαίδευσης και προετοιμασίας όσων εμπλέκονται με το θέμα, καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Το σχέδιο σκοπεύει στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών-προσφύγων και κυρίως των παιδιών που βρίσκονται ανάμεσά τους και φυσικά η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας κλήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΝΟ να παραστούν οι εξής:
2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας Π.Ε. Ρόδου.
Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.
Κέντρο Υγείας Έμπωνα.
Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου.

Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας Ρόδου.
Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου.
Δήμος Ρόδου.
Δήμος Τήλου.
Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.
Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.
Αστυνομικό Τμήμα Τήλου.

Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Ρόδου.
Λιμεναρχείο Ρόδου.
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.
95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Το έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει τα εξής:
“Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα αυξημένη εισροή νεοεισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στις πύλες εισόδου της χώρας (Βόρειο Αιγαίο, Νότι Αιγαίο, Κρήτη, Έβρος). Η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων προερχομένων από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είναι δυνατό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται μεταδιδόμενα νοσήματα στα εν λόγω άτομα.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο πλαίσιο της υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και έχοντας ως σκοπό τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων, σας ενημερώνει για τα εξής:

- Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποτελούμενο από τον πρόεδρο Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ιατρό κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου και τον ιατρό του ΚΕ.ΕΛΠ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιο Ρηγάκο, πρόκειται να μεταβεί στις νήσους Ρόδο και Τήλο, προκειμένου να επισκεφθεί τις τοπικές μονάδες υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης υποδοχής καθώς και χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων”.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου