Με ρυθμούς 13,7% “τρέχει” η τουριστική κίνηση στο νησί μας

Με ρυθμούς 13,7% “τρέχει” η τουριστική κίνηση στο νησί μας

Με ρυθμούς 13,7% “τρέχει” η τουριστική κίνηση στο νησί μας

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Από τις 5 Μαΐου αναμένεται κατακόρυφη άνοδος

Αύξηση σε ποσοστό 13,7% καταγράφει η τουριστική κίνηση αυτό το διάστημα στη Ρόδο σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου του νησιού μας.

Ειδικότερα όπως δήλωσε στη «Ρ» η αερολιμενάρχης Ρόδου Ξανθή Κριτσινέλια, ο Απρίλιος ως μήνας εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά αφού όπως δείχνουν τα νούμερα μέχρι σήμερα επισκέφθηκαν το νησί περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα από 1 έως 18 Απριλίου, έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο συνολικά 24.380 άτομα ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός των τουριστών είχε φτάσει τα 21.438 άτομα.

Δηλαδή τις πρώτες μέρες του μήνα είχαμε 2.942 περισσότερους τουρίστες, με την αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο να φτάνει το 13,7%.

Αυξητικά ήταν τα νούμερα όμως και στην κίνηση εσωτερικού και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό, φτάνοντας συγκεκριμένα το 17,05%.

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι με τις πτήσεις εσωτερικού μεταφέρθηκαν στη Ρόδο 20.819 άτομα έναντι 17.778 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου, διακινήθηκαν από 1 έως 18 Απριλίου 45.199 άτομα έναντι 39.216 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Αύξηση στα slots
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν παρατηρείται αύξηση στα slots δηλαδή τις χρονοθυρίδες των αεροπορικών εταιριών, της τάξης του 12% σε ότι αφορά τη Ρόδο.

Πάντως σύμφωνα με την αερολιμενάρχη η κίνηση αναμένεται να σημειώσει κατακόρυφη άνοδο από τις 5 Μαΐου και μετά καθώς ο αριθμός των αεροσκαφών που θα προσγειώνονται στη Ρόδο, θα είναι μεγάλος και θα κινείται σε ρυθμούς… καλοκαιριού.

Ενδεικτικό της κίνησης που θα σημειωθεί και της ζήτησης για διακοπές στη Ρόδο είναι και το ότι για τις 5 Μαΐου ζητήθηκε εκτάκτως χώρος στο αεροδρόμιο του νησιού μας για την προσγείωση ενός jumbo από το Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί απάντηση, καθώς τις περισσότερες ώρες της μέρας δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για την εξυπηρέτησή του, λόγω πληθώρας αεροσκαφών στο διάδρομο.

Ανέβασαν την κίνηση οι Αυστριακοί
Η αύξηση της κίνησης οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στην άφιξη μεγάλου αριθμού Αυστριακών τουριστών. Πρόκειται για μέλη του συλλόγου συνταξιούχων της Αυστρίας που τον απαρτίζουν 400.000 άτομα, οι οποίοι εδώ και πολλές μέρες φτάνουν κατά εκατοντάδες στη Ρόδο, καθώς έχουν επιλέξει να κάνουν φέτος τις διακοπές τους στο νησί μας.

Συνολικά μέχρι και τις πρώτες μέρες του Μάη θα επισκεφτούν τη Ρόδο, 8000 Αυστριακοί ενώ στις 28 Απριλίου αναμένεται να φτάσει στη Ρόδο και ο πρόεδρός τους Καρλ Μπλέχα. Μάλιστα εκείνη τη μέρα ο δήμος της Ρόδου θα πραγματοποιήσει και εκδήλωση υποδοχής στο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι συνταξιούχοι από την Αυστρία θα επισκεφτούν και του χρόνου τη Ρόδου στην έναρξη της σαιζόν, όπως αποφασίστηκε από πέρσι στο πλαίσιο καταρτισμού του προγράμματος των διακοπών τους, με τους τοπικούς φορείς.

Τα οφέλη από την επίσκεψή τους στη Ρόδο, είναι τεράστια καθώς πρόκειται για ευκατάστατους τουρίστες οι οποίοι λόγω της ηλικίας τους έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν στην τοπική αγορά πολλά χρήματα, κάτι άλλωστε που ήδη το κάνουν όσες μέρες βρίσκονται στο νησί μας.

Σημειώνεται ότι ο τζίρος για το νησί μας από τη μαζική επίσκεψη Αυστριακών συνταξιούχων που θα επισκεφτούν φέτος για διακοπές τη Ρόδο, υπολογίζεται σε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Αυστριακοί τουρίστες, που θα μείνουν συνολικά στη Ρόδο για πέντε εβδομάδες, διαμένουν στα ξενοδοχεία Rodos palace και Esperides.

Από τις αγορές διαφόρων σουβενίρ, τις εκδρομές και τις επισκέψεις τους σε εστιατόρια και άλλα καταστήματα εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τζίρος της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια
Η αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank