Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο στ’ Αφάντου

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο στ’ Αφάντου

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2169 ΦΟΡΕΣ

Ρεπορτάζ:
Κωνσταντίνα Κυρίτση

Πραγματοποιήθηκε χθες στο στρατόπεδο Παπαποστόλου στ’ Αφάντου ο εορτασμός του προστάτη των Ενόπλων Δυνάμεων Αγίου Γεωργίου. Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.





Στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του ΓΕΣ, στην οποία, ο αρχηγός εκτός του ότι αναφέρθηκε στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, μίλησε για την ιστορία και τα ιδανικά μας ως Έλληνες, τόνισε ότι οφείλουμε και πρέπει να τοποθετούμε τον πήχυ ακόμα ψηλότερα, κυρίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας διανύει κρίση και πως με καμία κυβέρνηση αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την άμυνα της πατρίδας μας. Τόνισε επίσης πως όλοι μας πρέπει να αντλήσουμε πίστη και δύναμη από το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου.




Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ο αρχηγός του ΓΕΣ ανέφερε ότι απαιτείται βελτίωση του επιπέδου της εκπαίδευσης και των ομάδων ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, να υπερασπισθούμε τα ιδανικά μας.




Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγο Ματζάκο Κωνσταντίνο, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος και αποχώρηση της ελληνικής σημαίας.
Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε επίδειξη των οπλικών συστημάτων και τέλος μικρή δεξίωση.


Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ιερείς, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Ματζάκος Κωνσταντίνος, ο υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Βαλάκας Ιωάννης, ο διοικητής του 294 ΤΕ αντισυνταγματάρχης Πελέκης Αλέξης, ο υποδιοικητής του 294 ΤΕ ταγματάρχης Γκαραβέλης Γεώργιος και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου καθώς επίσης μαθητές σχολείων και κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αφάντου.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής